U JABUČJU 28 PRVAKA DOBILO BESPLATNE KNJIGE I BROJNE POKLONE

Prvi dan u školskim klupama za 28 prvaka OŠ „Dimitrije Tucović“ u Jabučju, protekao je u sjajnoj atmosferi, a škola i školsko dvorište  ponovo su oživeli.  Prvaci su danas dobili besplatne udžbenike, koje je opština Lajkovac po prvi put ove školske godine obezbedila za sve učenike prvog razreda na svom području. Uz knjige, prvaci su dobili već tradicionalne poklone od lokalne samouprave, sveske i školski pribor.  Kao i njihovi vršnjaci širom Srbije, i jabučki prvaci su od Ministarstva prosvete dobili bojanku „Naša Srbija – negovanje srpske kulture i tradicije“, kao i slatko – slani paket od trgovinske kompanije „Europrom“.  Svečani ton početku školske godine dalo je intoniranje himne „Bože pravde“.

Prvog nastavnog dana školu u Jabučju posetio je zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović, koji je zajedno sa direktorom škole Goranom Milinčićem đacima  poželeo dobrodošlicu i podelio prvacima poklone.

“Drago mi  je da sam u prilici da sa učenicima podelim prve trenutke školskih dana, kao i njihovu radost gde je na neki način učestvovala i opština Lajkovac tako što je obezbedila udžbenike i pribor,” rekao je zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović , izrazivši nadu da će lokalna samouprava očuvati ovu tradiciju.

Školska godina je počela u skladu sa svim aktuelnim epidemiološkim merama, a direktor škole Goran Milinčić je rekao, da je za njih krenuo jedan sasvim uobičajen radni školski dan, u uslovima pandemije.

„Đaci su se sa radošću vratili u školske klupe, pa se i u našoj školi mogla čuti vesela dečja graja i videti nasmejana lica. Za vreme prvog časa u obe smene izvedena je himna Republike Srbije „Bože pravde“ koju su učenici svečano pevali sa svojim učiteljima i nastavnicima. Đaci prvaci su od Opštine Lajkovac dobili na poklon udžbenike i komplete školskog pribora, koje im je uručio zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović. Prvaci su, takođe, dobili školski pribor i od marketa „Europrom“. Možemo zaključiti da je prvi dan škole uspešno protekao i nadamo se da će se tako nastaviti,“ kažu iz uprave škole u Jabučju.

Related posts

Leave a Comment