NA STARTU ZONE GRADSKI DERBI ZADRUGAR – ŽELEZNIČAR

Ovog vikenda počinje prolećni deo prvenstva Kolubarsko-mačvanske zone u fudbalu. Kao što je bilo i jesenas, odmah se sastaju lajkovački klubovi Zadrugar i Železničar, a gradski derbi se igra na Senari u nedelju 19. marta od 14:30 sati.

FK Strmovo 1968 istupilo je iz takmičenja zbog finansijskih problema. Imajući u vidu da se brišu rezultati Strmova, Zadrugar će izgubiti bod jer je u prvom delu prvenstva odigrao nerešeno 1:1, dok Železničar ostaje na istom jer je poražen od Strmova sa 2:1. Tako sada najstariji lajkovački fudbalski klub ima 17, a Zadrugar 16 bodova. Imajući u vidu da su Klupci izgubili tri boda (bili na 18), a valjevski Radnički jedan (imao 17), Železničar ih je pretekao i nalazi se na šestoj poziciji, dok je Zadrugar trenutno osmi.

Početkom marta Železničar je zamenio šefa stručnog štaba. Saša Đenisić i njegov pomoćnik Nemanja Radivojević dali su ostavku, a novi „kouč“ je Ubljanin Žarko Anđić, doskorašnji trener Strmova, koji je ranije vodio ubsko Jedinstvo i Vrelo.

Ekipa je pojačana novim imenima iz redova fudbalera, a to su: golman Đorđe Simić (FK Zadrugar, ponikao u Jedinstvu Ub), Ivan Gligorijević (ponikao u Omladinskoj školi Železničara), Nikola Spasojević (Strmovo, dete Železničara) i iskusni Valjevac Rista Ristović (Budućnost-Krušik, ranije igrao za Kolubaru, Radnik Surdulica, Budućnost Podgorica, Novi Pazar, Voždovac, inostrani klubovi…)

U poslednjoj utakmici pred početak sezone Železničar je osvojio Kup Opštinskog fudbalskog saveza Lajkovac, ubedljivom pobedom protiv Malog Borka sa 9:0. Pre toga je imao generalnu probu protiv ekipe Vrelo Sport i taj meč je, posle dosta preokreta, završen rezultatom 4:4. U ostalim prijateljskim pripremnim utakmicama lajkovački zonaš je pobedio ubski Radnik sa 6:0, Takovo (GM) sa 4:3 i Kameni iz Ašanje sa 6:1, sa lazarevačkim Borcem odigrao 1:1,  a izgubio od Šušnjara sa 4:0 i Budućnosti iz Dudovice sa 4:1.

Zadrugar je imao dosta promena u polusezoni: otišlo je sedam fudbalera, a došlo 10! U lajkovački Železničar su prešli golman Simić, Marko Pavlović i Nemanja Pavlović, dok su u „Dimitrije Tucović“ iz Ćelija otišli braća Vladimir i Uroš Jerinić, Miloš Pavlović i Željko Pavlović. Kao što vidimo, posle nekih osam godina vernosti Zadrugar je napustio najbolji strelac Vlada Jerinić.

Iz Strmova su došli: golman Martinović, levi bek Zarić, vezni igrač Mijailović i krilni napadač Jovičić. Iz Rađevca stigao Ignjatović, iz Takova Vujović, Stanojević iz Ribnice, Dragojević iz Toplice, Spasojević iz Železničara i Dragišić iz Ušća (Novi Beograd). Trener je i dalje Dejan Spasić.

U pripremnom periodu Zadrugar je odigrao pet utakmica, od čega je izgubio četiri i jednom remizirao. Nerešeno je bilo u meču sa Turbinom iz Vreoca – 1:1, dok je Zadrugar poražen od ubskog Radnika 2:3, Napretka (Medoševac) 1:4, od Kačera 2:3 i od ekipe Divci 1:2.

Podsećamo da je lider Vrelo Sport, koji posle istupanja Strmova ima četiri boda više od Kačera, a posle istupanja ovog tima Ubljani su povećali prednost u odnosu na drugoplasirani tim. To je sada Kačer, od kojeg imaju pet bodova više.

S obzirom da liga sada ima 13 klubova, u 14. kolu slobodna je Osečina.

Related posts

Leave a Comment