KONCERT ŠPANSKE GITARE – MOMČILO ALEKSANDRIĆ I DRAGAN NIKOLIĆ

Poseban kuriozitet ovogodišnje manifestacije “Dani Lajkovca” svakako je koncert španske gitare Lajkovčanina koji živi u Americi Momčila Aleksandrića i njegovog prvog profesora vrsnog gitariste Dragana Nikolića, koji će se u organizaciji Kulturnog centra “Hadži Ruvim” održati u utorak 23. jula od 19 časova u Gradskoj kući.  

U susret koncertu u Lajkovcu, Momčilo Aleksandrić je za portal lajkovacnadlanu.rs rekao:

“Na koncertu ću nastupiti sa svojim prvim profesorom gitare Draganom Nikolićem. Izvešćemo dela inspirisana klasičnom i flamenko muzikom iz Španije od autora kao što su Pako de Lusia, Isak Albeniz, Džipsi Kingsi, itd. Ovo je prvi put da smo se profesor Nikolić i ja odlučili da zajedno napravimo ovakav koncert. Profesor Nikolić će takođe izvesti i neka svoja originalna dela. Na koncertu ćemo takođe imati i specijalnu gošću koju ne bih otkrivao, već pozivam ljude da dođu i budu iznenađeni.”

Takođe, gitarista svetskog glasa Momčilo Aleksandrić ističe:  “Uvek je zadovoljstvo svirati u mestu gde sam odrastao i prvi put svirao pred publikom. U Lajkovcu sam odsvirao i prvi solistički koncert takođe u sali (stare) opštine 2004. godine.”

Biće to svakako koncert dva vrtouza na gitari.

Related posts

Leave a Comment