ČIŠĆENJE JAVNIH PEŠAČKIH POVRŠINA I PUTEVA DRUGOG PRIORITETA

Radnici „Gradske čistoće“ Lajkovac od 6 sati jutros ručno čiste sneg sa javnih pešačkih površina u gradu. „Gradska čistoća“ zahvaljuje svim vlasnicima radnji koji su očistili prostor ispred svojih lokala, kao i građanima koji su to učinili ispred svojih kuća, uz podsećanje da to i jeste njihova obaveza.

Ekipe „Gradske čistoće“ mehanizacijom nastavljaju čišćenje po Planu zimskog održavanja, na redu su putevi drugog prioriteta, kao i lokalni i nekategorisani putevi. Očekuje se da do kraja dana većina puteva bude prohodna. Kao što je juče najavljeno, očišćeni su svi putevi u Pepeljevcu, gde većina meštana danas proslavlja krsnu slavu.

Građani opštine Lajkovac koji iz hitnih razloga imaju potrebu čišćenja snega u njihovom kraju mogu se javiti šefu Zimske službe na telefon 069 884 0001. Prvenstveno se to odnosi na sugrađane kojima je potrebna hitna medicinska pomoć, kao i tamo gde ima osoba koja zahtevaju kućnu zdravstvenu negu.

U naseljenom mestu Lajkovac ulice koje se održavaju u zimskim uslovima u prvom i drugom prioritetu imaju ukupnu dužinu 36,9 km, a na teritoriji cele opštine dužina lokalnih i nekategorisanih puteva u prvom i drugom prioritetu iznosi 103 km, saopšteno je iz JP “Gradsku čistoća” Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment