“RIBOLOVAČKI KOTLIĆ” U SUBOTU 13. JULA

Tradicionalno i ove godine, u subotu 13. jula na reci Kolubari kod Jolića vodenice, Opštinska organizacija sportskih ribolovaca Šaran organizuje povodom Dana udruženja ʺRibolovački kotlićʺ –  tradicionalno takmičenje u pecanju na plovak i kuvanju riblje čorbe, a sve to uz podršku i učešće Turističke organizacije opštine Lajkovac.

Programom je planirano da se održi takmičenje u pecanju na plovak za seniore i pionire, kao i takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Pioniri se mogu takmičiti uz prisustvo roditelja ili punoletnog ribolovca. Učesnici takmičenja u pecanju mogu biti samo članovi Opštinske organizacije Šaran, dok za takmičenje u kuvanju riblje čorbe mogu da se prijave i oni koji nisu članovi ribolovačkog društva.

Kako iz Opštinske organizacije Šaran navode, broj mesta u pecanju je ograničen, stoga se pozivaju svi zainteresovani učesnici da se prijave do 12. jula do 20 časova na kontakt telefon: 063/88-69-940.

Ono što je značajno istaći je da takmičenje u pecanju na plovak za seniore je od 08-11 časova, dok je za pionire od 11-13 časova.

Takmičenje u kuvanju riblje čorbe je od 10-13 časova.

Posetioce manifestacije i ovoga puta očekuje bogat prateći zabavni program, uz učešće glumca Saše Pantića i mađioničara Bojana Bogdanovića.  

Sve učesnike očekuju prikladne nagrade. Turistička organizacija opštine Lajkovac, u saradnji sa Opštinskom organizacijom sportskih ribolovaca Šaran, učesnicima manifestacije će dodeliti majice.

“Zato pozivamo sve građane da se pridruže ovoj manifestaciji, koja pored takmičarskog duha u pecanju neguje i gastronosmku ponudu našeg kraja. Ova lepa masovna manifestacija lajkovačkih ribolovaca prerasla je u tradiciju i okuplja sve više učesnika i posetilaca ne samo iz Lajkovca već i šireg okruženja. Ovo je svakako jedna lepa prilika da se uz bogat program provede dan na Kolubari”, poručuje Dušica Jovičić, direktorka Turističke organizacije opštine Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment