DANI LAJKOVCA

 

Ovogodišnja manifestacija “Dani Lajkovca” otočela je 9. jula na Kolubari ribolovačkom manifestacijom povodom Dana udruženja “Šaran”.
Udarna dešavanja su upravo u drugom delu jula i startovala su ovog vikenda Danima vodenice i umetničkom kolonijom Istok-Zapad u organizaciji Turističke organizacije.

Program je bogat i raznovrstan, od kulturnih dešavnja do sportskih manifestacija, uključujući i Kolubarski kotlić i Moto skup. Poslednja tri dana manifestacije su najatraktivnija:28. jula rock koncerti: Nezvanične verzije i Teške industrije; 29. jula folklor, baletska sekcija, dečje predstave, koncert Leontine i etno koncert Balkanike i 30. jula na sam dan Ognjene Marije koncert Saše Matića.

Nosioci programa: izložbi, književnih večeri, predstava, raznih takmičenja su Kulturni centar, biblioteka, Turistička organizacija, sportstka udruženja…

Budžet ovogogodišnje manifestacije “Dani Lajkovca” je blizu četiti miliona dinara, tačnije 3,8 miliona dinara, sve u nastojanju da bude sadržajna i kvalitetna.

Novina je, da će na sam dan Gradske slave Ognjene Marije, sva dešavanja iz Gradske kuće biti izmeštena u crkvenu portu, gde će u prisustvu Vladike valjevskog Milutina i brojnih gostiju i meštana biti osvećena novoizgrađena česma.

Organizatori manifestacije se nadaju, da će građani prihvatiti i podržati uvedene novine, kao što su prihvatili i brojne u poslednje vreme, jer je slična praksa i u susednim opštinama.

 

Related posts