TRI ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA NA EVROPSKOM PRVENSTVU ZA MLAĐE SENIORKE

Mlađe seniorke Srbije (do 22 godine, igračice rođene 2003. i mlađe), aktuelne vicešampionke Evrope, otputovale su ovog popodneva u Italiju na II EP 2024. U reprezentaciji su i tri odbojkašice lajkovačkog Železničara: naša sugrađanka Stefana Pakić, Jovana Zelenović i Ksenija Tomić.

Drugo po redu Evropsko prvenstvo za mlađe seniorke održava se od 1. do 6. jula u u Italiji, u gradovima Leće i Kopertino. Srbija će igrati u B grupi sa Poljskom, Portugalijom i Češkom u gradu Kopertinu.

Srbija će prvi meč odigrati u ponedeljak, 1. jula protiv Poljske od 18 časova, u utorak 2. jula protiv Portugalije od 21 čas, a u poslednjem, 3. kolu, u sredu 3. jula protiv Češke od 18 časova. Plasman u polufinale izboriće dve selekcije. U A grupi će igrati Italija, Turska, Ukrajina i Letonija.

Marijana Boričić, prvi trener mlađih seniorki Srbije, odlučila se za sledeći sastav:

Tehničari: Andrea Tišma i Nina Mandović.

Korektori: Jovana zelenović i Anja Zubić.

Libera: Stefana Pakić, Jovana Punišić i Nađa Čikuc Dins.

Blokeri: Iva Šućurović, Nataša Čikuc Dins i Aleksandra Đorđević.

Primači: Branka Tica, Ksenija Tomić, Bojana Popović i Nevena Sajić.

Iz izjave selektor Marijane Boričić pred početak prvenstva izdvajamo:

„Generalno sam zadovoljna pripremama, a za koliko je to dovoljno u ovom momentu ne mogu da procenim. Znamo da su nam najveći rivali Italija i Turska, sigurno je da neće biti laka ni prva utakmica protiv reprezentacije Poljske. Očekujemo polufinale, a nadamo se najvišoj medalji ili bilo kojoj drugoj i verujemo da možemo da napravimo dobar rezultat. U ovoj generaciji fali nekoliko igračica. Jako sam srećna što su te devojske sa seniorskom reprezentacijom i bore se za Olimpijske igre, što je pokazatelj da imamo potencijal i sjajne talente. Sigurno da mi nismo zemlja koja lako može da nadoknadi taj broj igrača, ali verujem da i u ovom sastavu možemo ponovo da se radujemo.“

Pred nastup na Evropskom prvenstvu izjave za sajt Odbojkaškog saveza Srbije dale su i Stefana Pakić i Jovana Zelenović.

„Izmenjen je sastav u odnosu na prethodne godine, pomerila se generacija za jednu unazad. Ali, svakako da se dosta poznajemo, ispratile smo se na prethodnim okupljanjima u reprezentaciji, tako da je atmosfera odlična. Uopšte nije manje kvalitetna ekipa u odnosu na prethodne, tako da mi idemo na zlato i ne očekujemo ništa manje od toga“ – samouverena je Stefana Pakić.

„Imamo dosta iskustva, a mlade smo, bile su nam dobre sezone ove godine. Iskreno se nadam najboljem jer pripreme teku fantastično, svi dajemo sve od sebe, treniramo super – rekla je Jovana Zelenović.“

Među odbojkašicama iz ove generacije, koje nedostaju timu jer su se priključile pripremama najjače selekcije Srbije za Olimpijske igre, je i primač Železničara Vanja Ivanović. Zajedno sa Bukilić i Malešević ostavila je najbolji utisak na turnirima Lige nacija, tako da ih je selektor Gvideti pozvao na Kopaonik da treniraju sa našim najboljim reprezentativkama.

Dodajemo i da je pre nekoliko dana mlada Lajkovčanka Adriana Kostadinović osvojila bronzanu medalju na Balkanijadi, a da je letos očekuje i Evropsko prvenstvo, kao i Minu Stojanović sa juniorskom selekcijom. Vrlo aktivno i nadamo se uspešno leto za dosta odbojkašica Železničara, što je vrlo afirmativno za naš klub.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Related posts

Leave a Comment