MEDENA UČIONICA U ĆELIJAMA I BOGOVAĐI

Učenici iz izdvojenih odeljenja OŠ „Mile Dubljević“ u Ćelijama i Bogovađi kao i predškolci  PU ,,Leptirić“ naučili su proteklih dana mnogo korisnih i zanimljivih stvari o pčelama i medu.

Deca su imala prilike da na zanimljiv način, pomoću video projekcija i direktnom komunikacijom sa pčelarom saznaju gde i kako žive pčele, kako se koristi med i koliko je zdrav.

Decu je u svet pčela uveo iskusni pčelar Slobodan Marković iz Ćelija, otkrivajući im tajne pčela i pčelarstva.

Govorilo se o značaju pčela i procesu nastajanja meda.

Deca su imala priliku i da vide kako izgleda košnica, zaštitno odelo i dimilica, ali i da saznaju kako se i na koji način oni koriste.

Predavanje je bilo prilagođeno dečijem uzrastu i deca su mogla da sagledaju važnost pčele, kao i mnoge druge vredne osobine koje pčele imaju, a na koje bi i odrasli ljudi trebali i mogli da se ugledaju.

-Cilj je bio da se saradnjom sa predstavnicima lokalne zajednice i svima koji deci mogu reći nešto novo probudi radoznalost kod dece i zainteresovanost za pčelarstvo. Deca treba  da shvate kako i zašto pčele treba čuvati, jer nestanu li pčele, nestaće i život na planeti, poručuje pčelar Marković, dodajući da takav način saradnje širi deci vidike i lakše se usvaja novo znanje  što  i jeste zadatak škole i svih nas.

Related posts

Leave a Comment