SPEKTAKULARNA ZAVRŠNA PRIREDBA PREDŠKOLACA

U prepunoj sali Kulturnog centra “Hadži Ruvim” u Lajkovcu održana je tradicionalna završna priredba predškolaca lajkovačkog „Leptirića“, pod nazivom ”Ljubav je kad se neko voli”, za 134 predškolca koji su završili pripremno predškolski program i koji su na ovaj lep način ispraćeni u prvi razred. I ovogodišnja završna predškolaca bila je svojevrsni spektakl.

Završnu priredbu otvorila je Mila Lončar Mitrović, direktorka PU “Leptirić”, zahvalila se roditeljima na saradnji i poželela im da i dalje budu ponosni na uspehe svoje dece:

“U toj saradnji vaša deca su imala srećnije detinjstvo, a rad naše ustanove bio je kvalitetniji.

Čestitam deci i vaspitačima završen pripremno predškolski program, zahvaljujem se što su vrtić i opštinu Lajkovac predstavljali na raznim festivalima i karnevalima širom Srbije i zaista bili pravi mali ambasadori i ostvarili prestižne nagrade.

I uovoj generaciji, kao i ranijih godina, imali smo decu koja su stekla mnoga znanja, veštine i razvili brojne talente. Ja im želim, da i u školi nastave da neguju i razvijaju te svoje talente. Želim vašoj deci puno uspeha u školi, ali ne samo u obrazovanju, već i u ličnom životu. Svi ste vi danas jako uzbuđeni. Završava se ako ne najlepši onda najbezbrižniji deo detinjstva, ali ste istovremeno ponosni što su vam deca stasala za prvi razred.

Ja samo želim, da tokom života budete što ponosniji na njihove uspehe kojiće se nizati.” 

Prisutne je prigodnim obraćanjem pozdravio predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković i naglasio:  

„Ono što vas čeka je jedna velika promena, ali i zadovoljstvo u budućem vremenu jer, polazak u školu jeste korak u odrastanje. Ja sam siguran da ćete svi biti ponosni na njih kao što ste bili u vrtiću. Takođe sam siguran, da će deca imati sjajne uslove i u školiu Lajkovcu, Jabučju i svim izdvojenim odeljenjima, kao što su imali u vrtiću.”

Završna priredba predškolaca bila je i ovoga puta svojevrsni spektakl.

U programu priredbe učestvovao je veliki broj dece iz matičnog objekta i sa seoskog područja iz celodnevnog boravka i četvoročasovnog programa, koja su nastupila sa brižljivo pripremljenim tačkama. Mnogo ideja, kreativnosti, maštovitosti, uloženo je u ovu priredbu. Svaki vaspitač uložio je dosta pedagoškog umeća, kreativnosti i inventivnosti. Kostimografija i scenografija su brižljivo pripremani i ovoga puta i ova priredba predstavlja svojevrsnu retrospektivu godišnjeg rada, tako da su se svi vaspitači trudili da svoju grupu prikažu u najboljem mogućem izdanju.

Prvi su na ovoj svečanosti nastupili mališani iz starije grupe sa kojima rade Nataša Marić i Jelena Petrović upravo sa ritmikom po kojoj je sama svečanost dobila naziv ”Ljubav je kad se neko voli” i ovo je bila jedina gostujuća grupa na priredbi, a svi ostali učesnici bili su predškolci, budući prvaci.

Grupa koju vode vaspitačice Spomenka Milivojević i Milka Spasić predstavile su se sa dve tačke: “Bajkeri” sa kojom su nastupali na karnevalu u Kragujevcu i “Ringe, ringe raja” sa kojom su nastupali na Di festu u Valjevu.

Grupa vaspitačica Dajane Tanić i Jasmine Petković predstavile su se sa tri tačke: solo nastup Iskre Jadžić  predškolca, ”Vesele gusenice ” koje su izvedene na Festivalu tradicionalnih igara i modernog plesa u Požarevcu i na Di festu u Valjevu, kao i tacka “Hafanana” koja je premijerno prikazana.

Deca u godini pred polazak u školu sa kojima su radile vaspitačice Ivana Grujičić i Ivana Dimitrijević Ivković  izvela su muzičko scensko delo “Da nekad bude sad”, koje je publika mogla videti na festivalu u Požarevcu  i karnevalu u Kragujevcu.

Grupe dece četvoročasovnog programa sa kojima rade vaspitačice Svetlana Pantelić i Jelena Žujovic prikazale su muzičko scensko delo “Od praska do pobede”, koje predstavlja završnicu projekta koji je rađen po Godinama uzleta. Ovu grupu dece premijerno je videla publika na festivalu u Požarevcu, gde su nagrađeni za originalan scenski nastup.

Program ovogodišnje završne priredbe predškolaca uspešno je vodila vaspitačica Aleksandra Milutinović.

-Završna priredba pšredškolaca je u Lajkovcu, koja je pokazala maksimalne rezultate dece, vaspitača i ustanove na planu dečijeg stvaralaštva, bila je maksimalno posećena i protekla je u sjajnoj atmosferi.

Ovim činom, predškolci su svečano ispraćeni iz vrtića i to će sigurno za sve biti događaj za pamćenje.

Related posts

Leave a Comment