DONACIJA LJUBICE MILOVANOVIĆ LAJKOVAČKOJ SREDNJOJ ŠKOLI

Srednju školu ”17. septembar” u Lajkovcu, posetila dipl. defektolog – logoped u penziji Ljubica Milovanović i školi donirala knjige u znak sećanja na svog plemenitog supruga, a u želji da mladi ljudi što više čitaju, kao i da zavole knjigu i svoj zavičaj.

Želja gospođe Milovanović je da knjige uvek budu putokaz u životu.

”Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da biste promenili svet.

Razlika između onoga što ste danas i onoga što ćete biti za pet godina zavisiće od kvaliteta knjiga koje budete pročitali. Nema knjige, a da se u njoj nešto dobro ne nađe i one su gomilano blago sveta, dostojno nasleđe generacija i naroda. Ona je poput bašte u džepu, u celosti put od zla ka dobrome, od krivice ka pravdi, od pogrešnog ka istinitom, od noći ka danu,” istakla je prilikom uručenja donacije, između ostalog i dugogodišnja  učiteljica Ljubica Milovanović.

“Srednja škola ”17. septembar” u Lajkovcu, ova važna književna dela uručiće učenicima koji su dali najveći doprinos u godini koja je iza nas obeleženoj prisustvom kovid virusa, i školu prikazali u najboljem svetlu.

Ime darodavca biće zabeleženo u izveštaju škole, kao znak sećanja i isticanja značaja obrazovanja učenika naše škole,” rekla je direktorka škole Kosana Grčić.

Pored toga što redovno prati zbivanja u Lajkovcu, tako da je bila informisana o izvršenoj komletnoj rekonstrukciji, bila je prijatno iznenađena novim izgledom srednje škole, a posebno inpresionirana školskom bibliotekom.

Ljubica Milovanović je ostavila veliki značaj i trag u ovoj sredini, posebno u školskom i predškolskom obrazovanju. Stekla je naklonost i poštovanje svojih sugrađana, a ovim gestom je pokazala da joj je Lajkovac u srcu, iako već godinama ne živi ovde.

Related posts

Leave a Comment