ZAVRŠNA PRIREDBA PREDŠKOLACA „LjUBAV JE KAD SE NEKO VOLI“

U sredu 12. juna u 19 časova u sali bioskopa Kulturnog centra “Hadži Ruvim” u Lajkovcu održaće se tradicionalna završna priredba predškolaca pod nazivom ”Ljubav je kad se neko voli”.

Završna priredba pšredškolaca je u Lajkovcu uvek maksimalno posećena i predstavlja jedan od najmasovnijih događaja u kalendaru lokalnih zbivanja.

Kao i ranijih godina, 134 predškolca ovogodišnje generacije marljivo su se pripremali i žele da se pokažu u najboljem svetlu.

Za predškolce učesnike programa, ova priredba je svojevrsna retrospektiva rada u vrtiću. Završna priredba predškolaca je svojevrsni spektakl u Lajkovcu, koji je već uveliko prerastao u tradiciju.

Po rečima direktorke ustanove Mile Lončar Mitrović, i ovogodišnja Završna priredba predškolaca “Leptirića” biće još jedan novi spektakl:

“Prvi na ovoj svečanosti nastupiće mališani iz starije grupe sa kojima rade Nataša Marić i Jelena Petrović upravo sa ritmikom po kojoj je sama svečanost j dobila naziv.

Inače, ovo je jedina grupa koja ove godine gostujuje na priredbi, svi ostali učesnici su predškolci, budući prvaci.

Završna priredba je prilika da se napravi retrospektiva rada i da se uživa u nastupima dece, bilo da su iz celodnevnig boravka  ili su pohađali četvoročasovni program.

Ove godine na priredbii nastupiće grupa koju vode Spomenka Milivojević i Milka Spasić sa dve tačke: “Bajkeri” sa kojom su nastupali na karnevalu u Kragujevcu i “Ringe, ringe raja” sa kojom su nastupali na Di festu u Valjevu.

Grupa Dajane Tanić i Jasmine Petković predstaviće se sa tri tačke – solo nastup Iskre Jadžić  predškolca, ”Vesele gusenice ” koje su izvedene na Festivalu tradicionalnih igara i modernog plesa u Požarevcu i na Di festu u Valjevu, kao i tacka “Hafanana” koju će publika videti po prvi put.

Deca u godini pred polazak u školu sa kojima su radile Ivana Grujičić i Ivana Dimitrijević Ivković  izvešće muzičko scensko delo “Da nekad bude sad”, koje je publika mogla videti na festivalu u Požarevcu  i karnevalu u Kragujevcu.

Grupe dece četvoročasovnog programa sa kojima rade Svetlana Pantelić i Jelena Žujovic prikazaće muzičko scensko delo “Od praska do pobede”, delo koje predstavlja završnicu projekta koji je rađen po Godinama uzleta.

I ovu grupu dece prenijerno je videla publika na festivalu u Požarevcu.

Zajedničku tačku imaju grupe predškolaca sa kojima rade Biljana Savković i Dragana Marić, tačku koju si izveli na Di festu u Valjevu ”Veseli se srpski rode”.

Na kraju, tradicionalno već, svi predškolci će otpevati mumeru “Doviđenja dragi vaspitači” i na taj način se rastati od svojih vaspitača i vrtića.”

Related posts

Leave a Comment