„MIHOLJSKI SUSRETI SELA“ – 16. JUNA „POPUČANSKI NARODNI FESTIVAL“

Pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i podršku grada Valjeva, u okviru manifestacije ”Miholjski susreti sela”, u nedelju 16. juna na stadionu Fudbalskog kluba ”Polet” u Popučkama biće održana manifestacija ”Popučanski narodni festival”, koja se drugu godinu zaredom održava u ovom valjevskom selu.

Program je osmišljen kao celodnevni niz kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti, u periodu od 10 do 18 časova.

Zanimljivost ”Popučanskog narodnog festivala” predstavlja mogućnost učešća publike u samom programu manifestacije.

Manifestaciju će u 10 časova otvoriti turnir u malom fudbalu i nadmetanje kulinara u pripremi gulaša i jela po izboru – Gastro fest.

Na velikoj sceni u 12 sati nastupiće folklorni ansambli i horovi. Gosti festivala moći će da se oprobaju i u ”Kafanskim igrama” – domine, tablić, šah i pikado.

Najmlađe posetioce i ove godine očekuje maskembal, čiji početak je planiran za 14 časova. Uz maskembalsku šetnju svih učesnika i zabavu uz animatore, biće izabrana najlepša maska festivala, najoriginalnija, najbolja grupna maska, te najbolje maskirani najmlađi učesnik.

I ovogodišnji ”Popučanski narodni festival” imaće svog harambašu. Početak nadmetanja za ovu laskavu titiulu planiran je za 16 časova, a poneće je onaj koji bude najveštiji u disciplinama bacanje kamena s ramena, skoku u dalj, navlačenju klipka, obaranju ruku, nadvlačenju konopca (ekipa od šest učesnika). Program će voditi prošlogodišnji pobednik – harambaša Zoran Božović.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada palnirana je za 18 časova, nakon čega sledi muzičko zabavni program.

Foto: Milan Obradović i Ministarstvo za brigu o selu

-”Miholjski susreti sela” su projekat Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije koji se u saradnji sa gradovima i opštinama širom Srbije realizuje u cilju negovanja kulture, tradicije i unapređenja društvenog života u selima. Učešće u orgnizaciji manifestacije ove godine je uzelo 113 lokalnih samouprava među kojima je i grad Valjevo, uz čiju podršku meštani Popučaka organizuju ovaj događaj, napominju iz Organizacionog odbora ”Popučanskog narodnog festivala”

Related posts

Leave a Comment