“LEPTIRIĆ” UČESNIK VALJEVSKOG DI FESTA

Na devetom po redu Di festu, koji će se održati u petak 7. juna od 18 časova na platou ispred Centra za kulturu u Valjevu, učestvuju tri grupe predškolaca iz lajkovačkog “Leptirića”.

Na devetom po redu Di festu, koji će se održati u petak 7. juna od 18 časova na platou ispred Centra za kulturu u Valjevu, učestvuju  tri grupe predškolaca iz lajkovačkog “Leptirića”.

Već tradicionalni učesnik predstojećeg dečijeg festivalu u Valjevu će i ovoga puta biti PU “Leptirić”, potvrdila je direktorka ustanove Mila Lončar Mitrović:

“Učešče na Di festu je očekivano velika radost za mališane I sve tačke su brižljivo pripremane.  

U pitanju su tačke koje će biti prikazane roditeljima na tradicionalnoj završnoj priredbi 12 .juna u Kulturnom centru u Lajkovcu i to:

“Ringe, ringe raja” grupa vaspitačica Spomenke Milivojević i Milke Spasić, kao i zajednička tačka predškolaca “Veseli  se srpski rode” predškolaca koji pohađaju četvorocasovni program, a koji su iz Nepricave, Stepanja, Bajevca, Slovca, Pridvorice, Markove Crkve, Ratkovca, Strmova i Pepeljevca i sa kojima su radile vaspitačice Dragana Marić i Biljana Savković.

Takođe, na Di festu će se predstaviti i devojčice iz predškolske grupe Dajane Tanić i Jasmine Petković sa tačkom “Živeti zdravo – vesele gusenice”sa kojom su se upravo predstavile na Festivalu tradicionalnih igara i modernom plesa, gde su imale zapažen nastup.

Još uvek se čekaju rezultati žirija sa ovog festivala, dok je Di fest revijalnog karaktera i sve grupe za svoj nastup dobijaju pehare.”

Deveti po redu Di fest, održaće se po treći put u Valjevu, na letnjoj sceni na Kolubari, gde se inače održavaju Tešnjarske večeri.

“Leptirić” je učestvovao svake godine na ovom festivalu, koji se prvobitno održavao šest godina na  Divčibarama, nakon čega je dislociran u Valjevo.

Pored lajkovačkih predškolaca, na festivalu će se predstaviti i balerine Baletskog studija „IN“ iz Lajkovca.”

Udruženje Tims se između ostalog i ovim festivalom predstavlja sa programom namenjenim najmlađima. Inače, Udruženje građana TIMS iz Valjeva svojim aktivnostima pokušava da kroz različite kulturno-zabavne programe i sadržaje oživi staru valjevsku čaršiju Tešnjar.

Pokrovitelj projekta Di fest je grad Valjevo.

Related posts

Leave a Comment