ELEKTRONSKI UPIS DECE U VRTIĆ OD 3. JUNA

Online upis dece u vrtić preko portala eUprava obavljaće se od 3. do 30. juna.

Građani opštine Lajkovac mogu da na kompletno elektronski i besplatan način prijave decu za upis u Predškolsku ustanovu “Leptirić”. Usluga “eVrtić” predstavlja elektronsku prijavu dece za upis u predškolske ustanove. Zahvaljujući tome, roditelji kao i prošle godine imaju mogućnost da na lakši i brži način, bez čekanja na raznim šalterima, podnesu prijavu na nacionalnom Portalu eUprava (www.euprava.gov.rs), a dostavljanje izvoda iz matične knige rođenih, uverenja o prebivalištu i zaposlenju nije potrebno, jer se podacima pristupa automatski.

Usluga “eVrtić” podrazumeva mnogo manje obaveza za roditelje. Brojna dokumenta koja su do sada morali da pribave, zameniće jedan obrazac.

Povodom početka elektronskog upisa dece u vrtić, za lajkovacnadlanu.rs direktorka lajkovačke PU „Leptirić“ Mila Lončar Mitrović kaže:

„Od 3. do 30. juna i ove godine roditelji zainteresovani za upis dece u PU “Leptirić”  moći će da izvrše upis dece elektronskim putem.

Upis se vrši preko portala eUprava, a zatim izabere opcija eVrtić.

Neophodno je da roditelji otvore korisnićki nalog, da se registruju i zatim veoma jednostavno popune zahtev za upis dece u celodnevni boravak.

Lice zaduženo za tehničku podršku je Ivana Petrović i roditelji kojima je potrebna pomoć mogu je dobiti putem telefona 014/ 3432 – 366.

Takođe, od 3. – 30. juna roditelji budućih predškolaca mogu da prijave decu za pripremno predškolski program u trajanju od 4 sata, koji je po Zakonu o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja obavezan.

Krajem avgusta roditelji predškolaca će dobiti pozive za roditeljske sastanke, kada ce dobiti informacije o vremenu i nacinu realizacije ovog programa.”

UPUTSTVO za popunjavanje Prijave deteta u predškolsku ustanovu elektronskim putem na Portalu eUprava:

https://euprava.gov.rs/media/Uputstva/Uputstvo%20eVrtic.pdf?fbclid=IwAR27_bgj00ymJYLORjAVzzJEQWbZOaixIqu4BOJM8Njf9_gPvDDUjkx0ZuE

Related posts

Leave a Comment