NOVI USPESI “RAZIGRANOG PERA” I VIKTORA RANKOVIĆA

Viktor Ranković, član literarne sekcije „Razigrano pero“, učenik šestog razreda OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac, pod mentorstvom nastavnice Sonje Milovanović, niže uspehe na pesničkim konkursima u regionu.

Konkursi su realizovani ranije, ali su nagrade uručene ovih dana, a sudeći po pristiglim rezultatima drugih pesničkih konkursa Viktoru slede uručenja i novih nagrada

Dečji savez grada Vranja i Klub Mladih Umetnika „54“, povodom 8. marta Dana žena, i ove godine je organizovao tradicionalni literarni i likovni na temu „Najlepša mama na svetu – moja mama“. Komisija je pregledala sve prispele radove na konkurs i odabrala najuspešnije kojima su dodeljene nagrade u petak, 24. maja. Odlukom žirija Viktor Ranković, učenik 6/3, član literarne sekcije „Razigrano pero“ OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac, pod mentorstvom nastavnice Sonje Milovanović, osvojio je 1.mesto.

Viktoru je tada uručena još jedna nagrada u ovom gradu za osvojeno 3. mesto, ali na jednom drugom konkursu koji je organizovao Dečji savez grada Vranja u saradnji sa Dečjim savezom opštine Raška i Klubom Mladih Umetnika „54“ povodom novogodišnjih praznika na temu „Novogodišnja noć u nama budi čarobnu moć“.

Viktor je bio na dodeli nagrada i kaže da mu se dopao grad Vranje i druženje sa ostalom decom u Vranju.

Na dvadesetom, jubilarnom, pesničkom konkursu za učenike osnovnih škola “Moravske elegije”- Branku Miljkoviću u čast, u organizaciji Doma kulture u Brestovcu, žiri u sastavu: Maja Ranđelović, Jelena Janković i Irena Dimčić doneo je odluku da u kategoriji učenika starijih razreda nagradi tri učenika.

Viktor Ranković, učenik 6/3, član literarne sekcije „Razigrano pero“, osvojio je 2. nagradu za pesmu “Ljubavna pesma” .

Sve nagrade je mladi pesnik iz Lajkovca osvojio pod mentorstvom nastavnice Sonje Milovanović.

Nagrade su diplome, knjige i jednodnevna izlet koji je realizovan subotu, 18.maja.

Takođe osim nagrađenih učenika, na izet su išli i njihovi nastavnici. Godinama unazad praksa je odlazak u jedan deo Srbije, gde pored druženja dece, organizuje se i druženje sa nastavnicima i saradnicima na obostarno zadovoljstvo. Ove godine to je bio izlet na relaciji: Leskovac – Brestovac –Niš –manastir Lešje – izletište Grza- etno selo Balašević-Sokobanja i nazad u subotu 18. maja, u pratnji organizatora iz Doma kulture Brestovac.

Related posts

Leave a Comment