DRINA ODNELA BODOVE IZ LAJKOVCA

U četvrtom kolu plej-ofa Kolubarsko-mačvanske zone Železničar je danas na svom stadionu poražen od Drine iz Ljubovije sa 3:1.

Lipolist je ubedljivom pobedom nad Osečinom od 3:0 zapečatio šampionsku titulu i plasman u Srpsku ligu Zapad.

Istim rezultatom u Lešnici je Borac savladao valjevski Radnički i vratio se na drugo mesto.

Parni žuti kartoni ponovo su došli „na naplatu“, tako da je Železničar i danas igrao nekompletan i podmlađen, kao i sa samo jednim rezervnim fudbalerom – kadetom Milivojevićem (Šalipur se povredio prilikom zagrevanja pa je Pakić bio prinuđen da ga odmah zameni Brkićem). Uprkos tome, domaći tim je poveo već u 17. minutu posle šuta Tomića, mada se zvanično vodi kao autogol Đorđića. Tako je bilo sve do 61. minuta, kada je izjednačio Avramović. Nerešen rezultat je bio do finiša meča, kada je Železničar primio još dva gola: Đorđić je bio strelac u 89, a Petrović u trećem minutu nadoknade vremena.

Uprkos porazu, šef stručnog štaba Aleksandar Pakić imao je razumevanja za svoje igrače: „Kao što je bilo u celom prolećnom delu, tako nas ni danas nisu zaobišli problemi. Zbog kartona nismo mogli da računamo na veoma dva važna igrača za našu igru, Spasojevića i Pavlovića. Na zagrevanju se povredio Šalipur, tako da smo ušli u utakmicu sa samo jednom izmenom i to kadetom Milivojevićem, u startnoj postavi se našlo  četiri bonus igrača. I pored svih problema, uspeli smo da golom Tomića vodimo veći deo utakmice i možda da ga rešimo u našu korist, ali nas sreća nije pogledala ovaj put. Primili smo golove u 89. i 92. minutu i po mom mišljenju nepravedno doživeli prvi poraz na našem terenu ovog proleća. Ali dobro, glavu gore i da nam ovo bude škola da nikada više ne dođemo u ovakvu situaciju. Zahvalio bi se igračima koji su pružili i više od svog maksimuma i ostvarili cilj koji je bio zacrtan. Takođe bi se zahvalio i publici koja nas je bodrila tokom celog proleća, kao i danas. Ostaje mali žal što smo se za ovo prvenstvo oprostili porazom u Lajkovcu, ali siguran sam da ovaj klub ima budućnost i da će u narednim sezonama donositi mnogo uspeha.“

Tabela 1-6: Lipolist 51, Borac 47, Radnički 44, Drina 39, Osečina 36, Železničar 36.

Parovi petog, ujedno poslednjeg kola plej-ofa: Radnički – Železničar, Drina – Lipolist, Osečina – Borac.

Rezultati 4. kola plej-auta: Cer – Hajduk Stanko 4:3, Divci – Mačva 4:1 i Rađevac – Ribnica 1:0.

Tabela: Divci 38, Rađevac 37, Ribnica 36, Mačva 33, Hajduk Stanko 20 i Cer 18 bodova.

U sledećem kolu sastaju se: Ribnica – Cer, Mačva 1929 – Rađevac, Hajduk Stanko – Divci.

Related posts

Leave a Comment