I OPŠTINA LAJKOVAC U PROGRAMU UNAPREĐENJA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković potpisao je danas Ugovor o sufinansiranju dela Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova građana koji ne spadaju u socijalno ugrožene kategorije, koje sprovodi opština Lajkovac.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović uručila je danas lokalnim samoupravama koje su dobile sredstva u ovogodišnjem programu energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, u kojem je za subvencije domaćinstvima država obezbedila oko dve milijarde dinara ili 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Naime, opština Lajkovac je prošla na Konkursu Ministarstva energetike za unapređenje energetske efikasnosti na stambenim objektima. Ukupna sredstva podsticaja iznose pet miliona dinara. Ministarstvo i opština Lajkovac će učestvovati sa po 2,5 miliona dinara, a građani će na svojim stambenim objektima izdvojiti 50 posto sredstava.

“Narednih nedelja raspisaćemo i taj konkurs, koji se prvi put sprovodi u Lajkovcu, nadam se da će postati praksa u budućem periodu”, rekao je predsednik Živković.

Related posts

Leave a Comment