OD DANAS ELEKTRONSKI UPIS DECE U VRTIĆ

Danas počinje online upis dece u vrtiće preko portala eUprava, koji traje do 30. juna.

Građani opštine Lajkovac od prošle godine mogu da na kompletno elektronski i besplatan način prijave decu za upis u Predškolsku ustanovu “Leptirić”. Usluga “eVrtić” predstavlja elektronsku prijavu dece za upis u predškolske ustanove. Zahvaljujući tome, roditelji imaju mogućnost da na lakši i brži način, bez čekanja na raznim šalterima, podnesu prijavu na nacionalnom Portalu eUprava (www.euprava.gov.rs) , a dostavljanje izvoda iz matične knige rođenih, uverenja o prebivalištu i zaposlenju nije potrebno, jer se podacima pristupa automatski.

Usluga “eVrtić” podrazumeva mnogo manje obaveza za roditelje. Brojna dokumenta koja su do sada morali da pribave, zameniće jedan obrazac.

Povodom početka elektronskog upisa dece u vrtić, za lajkovacnadlanu.rs direktorka lajkovačke PU „Leptirić“ Mila Mitrović Lončar je rekla:

„Od 1.do 30 .juna ove godine roditelji zainteresovani za upis dece u PU “Leptirić”  moći će da izvrše   upis dece elektronskim putem.

Upis se vrši preko portala eUprava, a zatim izabere opcija eVrtić.

Neophodno je da roditelji otvore korisnićki nalog, da se registruju i zatim veoma jednostavno popune zahtev  za upis dece u celodnevni boravak.

Lice zaduženo za tehničku podršku je Ivana Petrović i roditelji kojima je potrebna pomoć  mogu je dobiti putem telefona 014/ 3432 – 366.

Takođe, od 1. – 30. juna roditelji budućih predškolaca mogu da prijave decu za pripremno predškolski program u trajanju od 4 sata, koji je po Zakonu o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja obavezan.

Krajem avgusta roditelji predskolaca će dobiti  pozive za roditeljske sastanke, kada ce dobiti informacije o vremenu i nacinu realizacije ovog programa.”

U ovoj, u “Leptiriću” 136 predškolaca završava pripremni predškolski program, dok se njihova vaspitna godina završava 25. juna, kada će dobiti uverenja neophodna za upis u prvi razred.”

https://euprava.gov.rs/media/Uputstva/Uputstvo%20eVrtic.pdf?fbclid=IwAR27_bgj00ymJYLORjAVzzJEQWbZOaixIqu4BOJM8Njf9_gPvDDUjkx0ZuE

Related posts

Leave a Comment