TRIJUMF ODBOJKAŠICA U SUBOTICI

U petom kolu Banka Poštanska štedionica Superlige odbojkašice Železničara večeras su u Subotici pobedile Spartak sa 3:1, po setovima 28:30, 25:19, 27:25 i 25:20.

Posle velike borbe i gubitka prvog seta na razliku, bilo je čak 30:28, odbojkašice Železničara uspele su u naredna tri seta da slome otpor Subotičanki i ostvare četvrtu prvenstvenu pobedu.

Fantastičan je bio korektor ekipe Železničara Rozales sa čak 24 poena, a primači su takođe odradili sjajan posao: Uzelac 17, Ivanović 14, Veltman 10 i T. Stanojević 7, dok je Antonijević dodala 5 poena i M. Stanojević 1. Znatno više poena iz napada, duplo više blokova i nešto manje grešaka – statistički su podaci koji govore šta je presudilo za pobedu Železničara. Ubedljivo najefikasnija u domaćoj ekipi bila je Nina Kocić sa 21 poenom.

U Staroj Pazovi redom padaju šampioni: posle Crvene zvezde u prošlom kolu, Jedinstvo je večeras, posle velikog preokreta, pobedilo Ub sa 3:2 (komšije su vodile sa 2:0 u setovima). Rezultati ostalih utakmica: Partizan Efbet – Novi Sad 3:0, Inđija – AS Batajnica 3:0, dok utakmica između Omladinca i TENT-a još nije završena, ali Obrenovčanke vode sa 2:0 u setovima. Meč između Srema i Crvene zvezde odložen je zbog učešća Beograđanki u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koje su uspešno prebrodile.

Maksimalan učinak ima Jedinstvo, verovatno će imati i TENT, slede ih Ub i Železničar sa po četiri pobede, Crvena zvezda sa tri i utakmicom manje itd. U sledećem kolu Železničar gostuje ekipi Novog Sada, a derbi dosadašnjeg toka prvenstva u Obrenovcu će odigrati TENT i Jedinstvo.

Related posts

Leave a Comment