ŽELEZNIČAR POBEDIO OSEČINU  

U drugom kolu plej-ofa Kolubarsko-mačvanske zone FK Železničar je danas pred svojim navijačima pobedio Osečinu sa 1:0, golom Nebojše Markovića u nadoknadi prvog poluvremena (45+2 minut). Zahvaljujući ovoj pobedi Železničar je „skočio“ sa šestog na četvrto mesto.

U derbiju Lipolist je kao domaćin pobedio lešnički Borac sa 3:2, dok je valjevski Radnički kao gost savladao Drinu sa 2:0.

Utakmicu je, na žalost, obeležio veliki broj žutih i crvenih kartona. Sudija Nikola Vagurić iz Loznice domaćem timu dodelio je sedam žutih i jedan crveni (parni žuti) karton – Draganu Tomiću u finišu prvog poluvremena. Tako je Železničar imao igrača manje na terenu sve do 74. minuta, kada je direktnim crvenim kartonom isključen Stamenić iz redova gostiju, iako je već imao žuti. U 78. minutu Pavić je napustio teren zbog drugog žutog kartona, dok je Mitrovićem u 83. minutu kaženjen crvenim. Osečina je meč završila sa sedam fudbalera u polju i golmanom, a ukupno je gostujućoj ekipi dodeljeno sedam žutih i tri crvena kartona.

Šef stručnog štaba “Železničara” Aleksandar Saša Pakić utakmicu je ovako prokomentarisao: „Kao što smo i očekivali, bila je jako teška utakmica protiv motivisanog protivnika. Naša ekipa je velikom borbom uspela da dođe do pobede, po svemu viđenom sasvim zasluženo. Utakmicu je obeležio veliki broj žutih i crvenih kartona, kao i povreda, na obe strane. Hteo bih da se zahvalim vernoj publici koja je bila uz nas i na ovom meču. U sledećem kolu nas očekuje gostovanje Borcu iz Lešnice, spremamo se dalje i cilj nam je što bolji plasman na kraju sezone.“

Tabela 1-6: Lipolist 47, Radnički 43, Borac 41, Železničar 36, Osečina 35, Drina 35.

Parovi trećeg kola plej-ofa sledećeg vikenda: Borac – Železničar, Radnički – Lipolist i Osečina – Drina. Derbi se igra u Valjevu, u slučaju poraza Lipolista zakuvaće se borba za prvo mesto, mada će Mačvanima ostati i dalje bod prednosti.

Rezultati drugog kola plej-auta: Cer – Mačva 1:4, Hajduk Stanko – Ribnica 0:5 i Divci – Rađevac 1:0. Tabela: Divci 35, Ribnica 33, Rađevac 31, Mačva 30, Hajduk Stanko 20 i Cer 15 bodova.

U sledećem kolu sastaju se: Rađevac – Cer, Ribnica – OFK Divci i Mačva 1929 – Hajduk Stanko.

Related posts

Leave a Comment