DVE ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA U IDEALNOJ POSTAVI SUPERLIGE ZA DAME

U idealnoj postavi BPŠ Superlige za dame, po izboru medijskog tima OSSRB, su dve odbojkašice lajkovačkog Železničara.

U “A” postavi je Stefana Pakić, koja je trenutno je na pripremama sa reprezentacijom za Ligu nacija i Olimpijske igre, i u “B” postavi je Ksenija Tomić.

Tek što je spuštena zavesa na Banka Poštanska štedionica Superligu Srbije za dame, medijski tim Odbojkaškog saveza Srbije odlučio je da ljubitelje ženske odbpjke za praznike počasti izborom za idealni tim sezone 2023/24.

S obzirom na to da je veliki broj igračica iza sebe ostavio sjajnu sezonu, opredelili su se da naprave ”A” i ”B” tim prvenstva, kao i da kroz pojedinačna priznanja učine vidljivim  ko se najviše istakao u određenim oblastima. Uz opasku, da je bilo veoma zahtevno sagledati učinak svih igračica, potrudili su se kažu da budu maksimalno objektivni.

Očekivano, u ”A” timu najviše mesta u prvoj postavi zauzele su odbojkašice iz redova novog – starog šampiona Srbije, Jedinstva iz Stare Pazove, kao i iz vicešampiona, ekipe TENT-a iz Obrenovca, ali su tu i predstavnice Crvene zvezde i lajkovačkog Železničara.

Na spisku članica ”A” tima idealne postave je Stefana Pakić, libero Železničara iz Lajkovca: “Mučila se tokom prošle sezone sa povredama, ali je ove godine Pakićeva zablistala i opravdala epitet istinskog talenta. Imala je i žestoku konkurenciju tokom ove sezone, ali je uspela da se izbori za mesto u ovoj postavi. U prilog tome ide i činjenica da je Stefana jedini libero koji je ove godine osvojio nagradu za igrača meseca u Banka Poštanska štedionica Superligi za odbojkašice. Što se tiče statistike, libero Lajkovčanki je ove sezone imala 54% pozitivnog prijema, a kada se pogleda da je u čak 366 navrata bila u prilici da ukroti servise protivničkih odbojkašica, njeno mesto u idealnom timu je i te kako opravdano.”

U ”B” postavu idealnog tima Superlige Srbije je odbojkašica lajkovačkog Železničara Ksenija Tomić.

“Čini se da je Kseniji Tomić ove sezone nedostajalo barem jedno finale kako bi se našla u prvom timu idealne postave. Ipak, njen učinak je i pored godine bez trofeja, i te kako sjajan. Ona je, kao i Jelena Stojić (CZ), imala puno poverenje svog trenera, pa je odigrala svaku utakmicu. Kada se sagleda statistika, Tomićeva je imala 262 poena iz napada, 104 idealna prijema, uz 34 uspešna bloka.”

Izvor: OSS

Related posts

Leave a Comment