LAJKOVAC DOMAĆIN VI MALE OLIMPIJADE ZA DECU

U petak 26. aprila, Lajkovac će po drugi put biti domaćin šeste po redu male Olimpijade za decu Kolubarsko – mačvanskog okruga. Organiztor i domaćin Olimpijade je PU “Leptirić”, a takmičenja će se održati u Sportskoj hali Lajkovac od 10 časova.

Takmičari su deca predškolskih ustanova sa područja kolubarskog i mačvanskog okruga: “Milica Nožica” Valjevo, “Kaja” Ljig, “Neven” Mionica, “Ub” Ub, “Lane”Osečina, “Suncokreti” Vladimirci, “Nase dete” Sabac, “Crvenkapa” Mali Zvornik, “Poletarac” Koceljeva, “Nasa radost” Krupanj, “Slava Ković” Bogatić i “Leptiric” Lajkovac.

Kao i svi drugi za život varoši važni događaji, i Olimpijada za decu najavljena je na velikom bilbordu u glavnoj ulici u Lajkovcu.

Lajkovačka Predškolska ustanova “Leptirić” bila je pobednik prošlogodišnje pete po redu Olimpijade dece predškolskog uzrasta mačvanskog i kolubarskog okruga u Koceljevi, u organizaciji tammošnje PU “Poletarac”, pa je pobedom dovela Olimpijadu u Lajkovac i obezbedila status ovogodišnjeg domaćina i to po drugi put.  Podsećamo, “Leptirić” je bio pobednik prve Olimpijade održane u Mionici, pa je Lajkovac bio domaćin i druge Olimpijade, manifestacije, koja prvenstveno ukazuje na važnost fizičke aktivnosti i bavljenja sportom od najranijeg uzrasta, te da se kod dece razvija zdrav, takmičarski duh.

Olimpijada za predškolce podrazumeva takmičenje u igrama brzine, spretnosti, savladavanje poligona, kao i drugih igara primerenih za ovaj uzrast.

Sportsko umeće i veštine u vožnji trotineta, veselom fudbalu, maloj košarci, poligonu spretnosti, muzičkim stolicama i drugim igrama odmeriće u Lajkovcu predškolci iz Valjeva, Uba, Mionice, Ljiga, Osečine, Šapca, Koceljeve, Vladimiraca, Krupnja, Bogatića, Malog Zvornika i ekipe domaćina, Lajkovca.

Za VI male Olimpijske igre prijavilo se 12 predškolskih ustanova, koje će se takmičiti u šest takmičarskih igara, raspoređenih u šest radnih polja: brzi trotineti, štafetni fudbal, trka džakovima, mala košarka, muzičke stolice i nadvlačenje konopca.

“Olimpijada je veliki izazov za takmičenje, ali pre svega prilika da deca upoznaju svoje vršnjake iz okoline, da se tog dana druže, takmiče, uče fer pleju i životnim situacijama u kojima će biti pobeda i poraza. Posebno mi je drago što smo manifestaciju ponovo doveli u Lajkovac ”, rekla je direktorka ustanove Mila Mitrović Lončar i pozvala sve zainteresovane sugrađane da dođu u Sportsku halu i podrže Olimpijadu.

Related posts

Leave a Comment