ŽELEZNIČAR PORAŽEN NA SVOM STADIONU OD BUDUĆNOST KRUŠIKA

Treći uzastopni poraz Železničara prilično obeshrabruje i dovodi lajkovačkog srpskoligaša u vrlo nezavidan položaj u borbi za opstanak. U zaostalom meču 23. kola, koje je odloženo prošle srede zbog velikog snega, danas je sa stadiona u Lajkovcu sva tri boda odnela valjevska Budućnost-Krušik.


Rezultat je bio 1:0 za goste, a jedini gol, tačnije autogol, pao je već u prvom minutu utakmice. Najiskusniji fudbaler Železničara, štoper Miloš Tintor, vratio je loptu golmanu, koji je bio neoprezan i lopta je završila u mreži. Do kraja susreta Železničar je napadao i pokušavao da izjednači, ali ti napori nisu dali rezultat.


Železničar je sa 26 bodova ostao na 14. mestu, koje vodi u niži rang kao prvo ispod crte za ispadanje. Jošanica ima 25 bodova, dok su aranđelovačka Šumadija, Gruža i Bane iz Raške sa jednocifrenim brojem bodova već otpisani. Tutin na 13. mestu ima dva boda više od Železničara – 28 (meč ovog kola odigrali su prošle srede i osvojili bod protiv Smedereva), Smederevo 32, a Takovo 34.


Ono što je dobro to je da ima još 10 kola do kraja prvenstva i dovoljno prilika za iskupljivanje. U naredna dva kola Železničar igra sa timovima iz svog okruženja na tabeli: sa Takovom i Smederevom, a zatim i sa poslednjeplasiranim Banetom iz Raške, pa će ishod ovih utakmica biti vrlo značajan po sudbinu našeg kluba, a još više rezultati Tutina i Jošanice.


U derbiju kola vodeća Sloga je u Požegi ubedljivo savladala ubsko Jedinstvo sa 4:0.

Related posts

Leave a Comment