DVE REPUBLIČKE NAGRADE LAJKOVAČKIH OSNOVACA NA KNJIŽEVNOJ OLIMPIJADI

Na republičkom takmičenju iz književnosti Književna olimpijada, održanom u Sremskim Karlovcima 20. aprila, učenice OŠ „Mile Dubljević“ ostvarile su izuzetan uspeh.

U konkurenciji najboljih 156 učenika sedmog razreda i 262 učenika osmog razreda, u čuvenoj Karlovačkoj gimnaziji takmičile su se tri učenice lajkovačke osnovne škole: Ana Marković, učenica sedmog razreda, i Anđela Brdarić i Isidora Jovanić, učenice osmog razreda.

Ana Marković, pod mentorstvom nastavnice Zorane Marković, zauzela je 2. mesto, a Anđela Brdarić, pod mentorstvom nastavnice Dušice Milosavljević, 3. mesto.

Iako bez nagrade, dobar rezultat ostvarila je i Isidora Jovanić, učenica nastavnice Dušice Milosavljević.

Republička Književna olimpijada za učenike sedmog i osmog razreda osnovne škole tradicionalno se održava u Karlovačkoj gimnaziji, najstarijoj srpskoj gimnaziji, koju je pohađao i naš čuveni pesnik Branko Radičević.

Organizator takmičenja je Društvo za srpski jezik i književnost Srbije u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Karlovačkom gimnazijom.

Ovim rezultatima nastavljena je tradicija uspešnog učešća učenika OŠ „Mile Dubljević“ i pomenute dve nastavnice na republičkoj Književnoj olimpijadi od samog njenog osnivanja.

Related posts

Leave a Comment