TRI ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA NA ŠIREM SPISKU REPREZENTACIJE ZA LIGU NACIJA

Odbojkašice Železničara Stefana Pakić, Jovana Zelenović i Vanja Ivanović nalaze se na širem spisku od 30 igračica za Ligu nacija, koji je danas objavio selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovano Gvideti.

Bez obzira što se radi o širem spisku, ovo je još jedno priznanje za Odbojkaški klub Železničar, koji već godinama radi na tome da u svom sastavu okupi najtalentovanije srpske odbojkašice. Posebno zadovoljstvo je što je u sastavu seniorske reprezentacije Lajkovčanka Stefana Pakić, koja je, inače, prošla sve selekcije naše zemlje počev od pionirske konkurencije.

I ove godine na spisku je devojka koja je odbojkaški sazrela u Lajkovcu, a prošle godine uspešno nastupala za seniorsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu – Aleksandra Uzelac. Posle odličnih igri u Brazilu, prema najnovijim informacijama Aleksandra će karijeru nastaviti u Turskoj.

Na širem spisku Gvidetija su:

Tehničari: Slađana Mirković, Marija Miljević, Sara Ranković i Rada Perović.

Korektori: Ana Bjelica, Vanja Bukilić, Tara Taubner, Jovana Zelenović i Milica Vidačić.

Libera: Teodora Pušić, Aleksandra Jegdić, Silvija Popović, Bojana Gočanin, Stefana Pakić i Milica Medved.

Blokeri: Minja Osmajić, Hena Kurtagić, Iva Šućurović, Ana Malešević, Maša Kirov i Nataša Čikuc Dins.

Primači: Sara Lozo, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, Mina Mijatović, Jovana Cvetković, Branka Tica, Vanja Ivanović i Simona Mateska.

Takmičenje po grupama u okviru šeste Lige nacija održava se od 14. maja do 16. juna. Prvi turnir je u Rio de Žaneiru od 14. do 19. maja, a naša reprezentacija će igrati mečeve protiv Dominikanske Republike, Tajlanda, Kine i Brazila.

Od 28. maja do 2. juna u Arlingtonu (SAD) Srbija će igrati protiv Poljske, Turske, Kanade i Bugarske.

U japanskom gradu Fuokoka ženska reprezentacija će odmeriti snage sa Holandijom, Francuskom, Japanom i Italijom.

Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija. Finalni turnir VI Lige nacija 2024. odigraće se od 20. do 23. juna u Bangkoku (Tajland).

Related posts

Leave a Comment