U OKRUGU EVIDENTIRANO 28 PREMINULIH; U LAJKOVCU JEDAN PREMINULI, 23 NOVOZARAŽENIH

Uz napomenu da je broj umrlih i broj zaraženih osoba ažuriran na osnovu naknadno pristiglih prijava, prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu je evidentirano da je od posledica korona virusa preminulo još 28 osoba. U Valjevu je preminulo još 10  osoba, u Mionici 6,  u Ubu 5, u Osečini i Ljigu po troje i u Lajkovcu jedna osoba.

Od početka pandemije, u Kolubarskom okrugu preminulo je ukupno 612 osoba, od kojih je bitku sa kovidom izgubila 41 osoba sa područja lajkovačke opštine. 

Prema današnjem zvaničnom izveštaju, u Kolubarskom okrugu je 237 novozaraženih, od kojih je na području opštine Lajkovac registrovana su 23 nova slučaja infekcije korona virusa.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 193 obolelih od korona virusa.

Ukupno je na području Lajkovca 2540 potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije od početka pandemije, od kojih su u ovoj godini 1613 osoba obolele od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo je na lečenju 180 pacijent sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), , od kojih je 25 pacijenata na potpomognutoj respiraciji. Juče je u Valjevu hospitalizovano 13 kovid pacijenata, od kojih je 10 nevakcinisanih i 3 vakcinisana.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 26. oktobra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 25. oktobra:

Related posts

Leave a Comment