BIBLIOTEKA ORGANIZUJE BESPLATNU ŠKOLU ŠAHA

Od ponedeljka 22. aprila u lajkovačkoj Biblioteci “Radovan Beli Marković” počinje škola šaha.

Škola šaha, koju već nekoliko sezona sa zapaženim uspehom vodi mrs Daren Milivojević, je besplatna, namenjena je deci i mladima prvenstveno, ali i svima onima koji bi želeli da nauče ovu drevnu igru.

Zainteresovani jednostavno treba samo u ponedeljak u 18 časova da dođu u biblioteku.

 “Cilj nam je da polaznike škole naučimo pravilima šahovske igre, da se podsetimo bogate šahovske tradicije i nesvakidašnjih priča koje prate ovu po mnogo čemu jedinstvenu i svevremenu igru, koja u sebi podjednako spaja logiku promišljenih poteza, kreativnu zamisao i emotivni zanos, kroz koje šahovska partija najviše nalikuje životu, učeći nas da budemo odgovorni i promišljeni, sabrani i strpljivi, da dostojanstveno prihvatimo pobedu, ali i poraz. Zbog svega navedenog šah je bio i ostao viteška igra, sa mnogo blagodetnih uvida. Zato, učeći se šahu, mi se neosetno učimo i pripremamo za život” –  pojasnio je ovu lepu ideju, u ime organizatora i rukovodioca škole šaha, msr Daren Milivojević.

Iskustvo dosadašnjih prolećnih i jesenjih škola šaha, koje je organizovala lajkovačka biblioteka, bilo je sjajno. Beležili smo i prve uspehe novopečenih šahovskih takmičara, pa se očekuje da će i ova sezona  škola šaha Biblioteke “Radovan Beli Marković” animirati značajan broj polaznika i iznedriti nove šahovske talente.

Biblioteka “Radovan Beli Marković”, podsećamo, sada je u novim objektima – Konacima, na adresi Despota Stefana br. 8 i br.10 u Lajkovcu.

Related posts

Leave a Comment