IZLOŽBA POSVEĆENA PESNIKU ALEKSI ŠANTIĆU

Izložba fotografija i tekstova posvećena velikom srpskom pesniku Aleksi Šantiću biće otvorena u Galeriji Kulturnog centra “Hadži Ruvim” u Lajkovcu u petak 19. aprila u 19 časova.  

Autori izložbe su Negosava Nega Stjepanović i Željko Nikolić.

Ova jedinstvena izložba realizuje se u saradnji Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac i Narodne biblioteke Zvornik.

“Izložba je plod saradnje sa braćom preko Drine. Na otvaranje izložbe dolazi Negosava Stjepanović, direktorka Narodne biblioteke i muzejske postavke u Zvorniku”, rekao je u ime organizatora direktor lajkovačkog Kulturnog centra Milutin Ranković.

Po zamisli autora, ovom izložbenom postavkom pod simboličnim i prepoznatljivim nazivom “…I u času bujne sreće i kad tuga uzdah sprema…” prikazane su Šantićeve fotografije i pesme, koje su pune snažnih emocija. bilo da se radi o otadžbini ili o ženi, njegovim inspiracijama. Izložba podseća na život, školovanje i stvaralaštvo Alekse Šantića. Posebno je važno što se i na ovaj način podseća na velikane koji su obeležili srpsku književnost i kulturu, što je od osobitog značaja za mlađe generacije.

Izložba posvećena pesniku Aleksi Šantiću biće dostupna posetiocima u Galeriji Kulturnog centra “Hadži Ruvim” u Lajkovcu do 15. maja.

Related posts

Leave a Comment