FK ŽELEZNIČAR OSVAJAČ KUPA KOLUBARSKOG OKRUGA

Zablistao je Železničar juče u finalu Kupa Srbije za područje Kolubarskog okruga i osvojio prvi trofej u ovoj sezoni. Na stadionu SRC Pećina u Valjevu „dizelka“ je pobedila valjevski Radnički sa 2:1, a već na poluvremenu vodila je sa dva gola razlike.

Strelci za Železničar bili su Petrović u 4. i Savić u 38. minutu, dok je jedini gol za Radnički postigao  Vasić u 80. minutu.

Oba tima igrom su opravdala nastup u finalu, jer je viđena kvalitetna, uzbudljiva i do poslednjeg minuta neizvesna utakmica, u kojoj je Železničar zasluženo pobedio. Svi igrači dali su svoj maksimum, a posebno treba istaći da su se u protokolu za utakmicu našla tri kadeta: Brkić, Žarić i Milivojević. U ekipi je nastupalo čak 90 odsto Lajkovčana, što govori da je uprava kluba opravdala obećanja i da vodi računa o svim fudbalerima poniklima u Želji.

U svojoj dugoj tradiciji FK Železničar nije puno puta osvajao ovaj trofej, a pogotovo nije u skorije vreme, tako da je ova generacija ostvarila lep uspeh i ostaće upamćena u istoriji kluba, a osvojeni pehar je jedan u nizu koji će krasiti vitrine kluba.

Osvojeni trofej Kupa Kolubarskog okruga treba da predstavlja veliku satisfakciju za uloženi rad i podstrek za veoma bitne utakmice u nastavku prvenstva Kolubarsko-mačvanske zone, ističu u upravi FK Železničar.

Izdvajamo kao zanimljivost da je šef stručnog štaba Aleksandar Pakić trofej kupa osvajao kao igrač, a sada i kao trener.

Već ovog vikenda Železničar očekuje izazovan meč u Lipolistu, protiv tima koji je već neko vreme na liderskoj poziciji, a trenutno deli prvo mesto sa Borcem iz Lešnice.

Related posts

Leave a Comment