U TRI MARTOVSKE AKCIJE PRIKUPLJENO 167 JEDINICA KRVI

Lajkovčani su i danas, očekivano, bili na visini zadatka na planu humanosti, učestvujući na trećoj po redu završnoj ovomesečnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi.

U tri martovske akcije u organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Lajkovac, prikupljeno je ukupno 167 jedinica krvi.

Današnjoj, trećoj po redu martovskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Lajkovac, realizovanoj na platou kod Pošte u centru Lajkovca, od prvobitno za akciju prijavljenih 70 odazvala su se i na akciju došla 93 davaoca, od kojih je 87 dalo krv. Šestoro je odbijeno, iz medicinskih razloga.   

Osmoro mladih je danas probudilo heroja u sebi i po prvi put dalo krv, a u današnjoj akciji krv je dalo 8 žena.

Svi učesnici akcije dobili su zahvalni obrok i prigodne poklone, u znak zahvalnosti za datu krv.

U prvoj redovnoj martovskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju su Crveni krst Lajkovac i Institut za transfuziju krvi Srbije realizovali na kopu Tamnava Zapadno polje u Kaleniću, prikupljeno je 50 jedinica krvi.

U drugoj ovomesečnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi realizovanoj u Novom naselju u Radljevu, prvobitno projektovanoj na 25 davalaca, krv je dalo 30 rudara.

Related posts

Leave a Comment