I OPŠTINA LAJKOVAC DEO NACIONALNOG PROJEKTA “PAŽLJIVKOVA SMOTRA”

U okviru projekta Agencije za bezbednost u saobraćaju, u saradnji sa lokalnom samoupravom i školom, u amfiteatru OŠ “Mile Dubljević” u Lajkovcu održana je interaktivno – edukativna predstava za đake prvake „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

Učešćem u projektu “Pažljivkova smotra” lokalna samouprava je postala deo Nacionalnog projekta.

Predstavi su u Lajkovcu pored lajkovačkih prvaka i prvaka škole u Jabučju prisustvovali i drugaci, kao i predškolci.

Pažljivkova pravila u saobraćaju uspela su u potpunosti da animiraju lajkovačke mališane.  

Edukativna predstava „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ ima za cilj da se sva deca osamostale u saobraćaju, da budu bezbedna i da steknu dobre navike od najmlađeg uzrasta i tokom predstave kroz pesmu i igru uče pravila bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Tim povodom, direktorka škole Biljana Žujović je za portal lajkovacnadlanu.rs rekla:

“Agencija za bezbednost saobraćaja već duži niz godina ima dobru saradnju sa našom lokalnom samoupravom i lokalnim Savetom za bezbednost u saobraćaju, kao i obrazovnim ustanovama. U periodu od 6. do 15 . marta je realizovana Pažljivkova školska smotra za predškolce, prvake i drugake. Nakon smotre, testovi su grupisani po odeljenjima i dostavljeni ovde u školu, školu u Jabučju i vrtić, a mi smo ih distribuirali na pregledanje. Nakon toga sledi druga faza Pažljivkove smotre u kojoj će najuspešniji učenici ići u drugi nivo takmičenja. Uporedo sa tim Agencija je za predškolce i prvake naše opštine organizovala predstavu u amfiteatru škole. To je već tradicija. Nedavno su svi prvaci dobili slikovnice “Pažljivkova pravila u saobraćaju”. Cilj je povećanje bezbednosti dece u saobraćaju, razvoj i unapređenje saobraćajnog znanja i vaspitanja, obnavljanjem dosadašnjih i sticanjem novih znanja. Učešćem u projektu “Pažljivkova smotra” naša lokalna samouprava je postala deo Nacionalnog projekta.”

Agencija za bezbednost saonraćaja će, najavljeno je, i u narednom periodu nastaviti sa svojim preventivnim aktivnostima usmerenim ka svim kategorijama učesnika u saobraćaju, a naročito ka najmlađima, u cilju dostizanja Vizije 0 stradale dece u saobraćaju.

Related posts

Leave a Comment