LAJKOVAČKA SREDNJOŠKOLKA I NJENA SETRA DONIRALE KOSU DECI OBOLELOJ OD RAKA

Zorana Ilić, učenica prvog razreda lajkovačke Srednje škole “17. septembar”, odlučila je da donira kosu deci oboleloj od raka.

Kada je saznala za akciju „Da moja kosa bude tvoja kosa“ bila je rešena da pruži svoj doprinos. Sticajem okolnosti, na ovaj hrabri potez se odlučila zajedno sa svojom sestrom.

Humanitarnu akciju „Da moja kosa bude tvoja kosa“ organizuje udruženje „Uvek sa decom“. Ovo udruženje se ne bavi samo donacijom kose, već i raznih drugih stvari koje će deci olakšati oporavak, ali i vratiti osmeh na lice. Cilj ove akcije jeste pružanje podrške i nade u izlečenje.

„Moja majka je razgovarala sa prijateljicom čija je ćerka htela da proda kosu. Kada su čule da postoji udruženje koje se bavi donacijama za decu obolelu od raka, predomislila se i odlučila se da kosu donira. U trenutku kada mi je majka to ispričala, ja sam odmah poželela da i sama to uradim, ali to je bio period pred moju maturu u osnovnoj školi. Pošto sam želela da imam dugu kosu za taj događaj, odložila sam donaciju. U međuvremenu, moja sestra je dobila psorijazu zbog koje je duga kosa pravila probleme sa održavanjem higijene kože glave i ona je morala da odseče kosu. Imala sam turbulentan period zbog nekih ličnih problema i onda sam se odlučila da je sada pravi trenutak da napravim drastičnu promenu na sebi. Ujedno sam želela da pružim sestri podršku i pomognem deci koja se pored bolesti bore sa velikim fizičkim promenama. Želim da im pomognem da bar na tren vrate osmeh na lice i zaborave na sve kroz šta prolaze. U dogovoru smo sa organizatorima da upoznamo decu koja će nositi sestrinu i moju kosu, ako ta deca budu želela. Dok perike ne budu gotove, ne znamo ko će ih dobiti“, kaže Zorana.

“Ovako plemenita dela, primer su kako ostalim učenicima, tako i odraslima. Izuzetno smo ponosni na Zoranu i nadamo se da će nadahnuti sve nas da budemo solidarni i humani. Čovek je veliki samo kada voli i ima jedino ono što daje drugima”, kažu ponosno u lajkovačkoj srednjoj školi povodom ovog divnog gesta humanosti na delu.

Related posts

Leave a Comment