VATERPOLISTI ŽELEZNIČARA POBEDNICI I 2. TURNIRA RAZVOJNE LIGE ODRŽANOG NA LAJKOVAČKOM BAZENU

Juče je na Bazenu u Lajkovcu, uz podršku Opštine Lajkovac, Sportskog saveza opštine Lajkovac i uprave Plivačkog vaterpolo udruženja „Železničar“ Lajkovac, održan Drugi turnir Razvojne lige Vaterpolo saveza, centralne, južne i zapadne Srbije (VSCJZS).

Lajkovac je ugostio tri ekipe u juniorskoj konkurenciji: Bor, Požarevac i „Slobodu“ Užice i pet ekipa u kategorije seniora: Bor, Vidre Leskovac, Pirot, Paraćin i Jezero iz Bele Crkve.

Takmičenje je svečano otvorio predsednik opštine Lajkovac, gospodin Andrija Živković, koji je svima poželeo dobrodošlicu, takmičarima fer igru i naravno, da najbolji tim pobed.

U kategoriji juniora ubedljivu pobedu odnela je ekipa „Železničar“ Lajkovac sa sledećim rezultatom: Železničar: Požarevac – 18:7, Železničar: „Sloboda“ Užice – 6:4, Železničar: Bor – 11:0.

U kategoriji seniora pobedila je ekipa Bora. Bor je u direktnom meču za prvo mesto pobedio ekipu Jezera iz Bele Crkve, dok je treće mesto osvojila ekipa Vidre iz Leskovca.

Nagrade su uručili predsednik Sportskog saveza Lajkovac gospodin Marko Mirković, predsednik VSCJZS gospodin Aleksandar Urošević i član UO VSCJZS Saša Madanović.

Veliku zaslugu za uspeh i postignute rezultate ima Opština Lajkovac, koja je deci obezbedila idealne uslove za treninge i takmičenja na bazenu.

Ekipa juniora koja broji 18 dečaka i jednu devojčicu, po uzrastu najmlađa, pobrinula se da Lajkovac bude  prepoznat na mapi Vaterpolo Saveza Srbije. Deca su svojim nesebičnim zalaganjem, fer i korektnom igrom, timskim duhom, na čelu sa mladim trenerom Lukom Jeremićem, ponovo donela zlatnu medalju svom Lajkovcu.

U Plivačkom vaterpolo udruženju „Železničar“ Lajkovac se vredno radi i trenira,  razvijaju zdrave navike bavljenja sportom, i što je najvažnije gradi se timski duh i drugarstvo.

Ovim putem uprava Plivačkog vaterpolo udruženja „Železničar“ Lajkovac poziva zainteresovanu decu iz Lajkovca, i gradova iz okruženja, da se uključe u rad kluba, i zajedno ostvare još mnogo zapaženih rezultata, a pre svega da se druže i promovišu sport, što je veoma važno za zdravo odrastanje.

Related posts

Leave a Comment