ODBOJKAŠICE STARTOVALE POBEDOM U SREMU

U prvoj utakmici posle zimske pauze, u okviru 14. kola prvenstva Superlige Srbije, Železničar je na gostovanju u Sremskoj Mitrovici pobedio Srem sa 3:0, po setovima 26:24, 30:28 i 25:13. Jasno je da je Železničar imao znatno teži posao nego što to pokazuje pobeda od 3:0, jer su prvi i drugi set dobijeni na razliku, pri čemu je ključni bio uzbudljivi drugi period igre, nakon čega su Sremice naglo popustile i poslednji set izgubile velikom razlikom.

U sastavu „dizelke“ poenterski je briljirala Jovana Zelenović sa 22 poena, Tomić je osvojila 13, Milojević i Koprivica po 9, Stanojević 7, Žakić 2 i posle duge pauze Vanja Ivanović se upisala sa jednim poenom.

U poslednjoj utakmici 14. kola Crvena zvezda je savladala Omladinac sa 3:1, dok je meč između Inđije i Spartaka odložen. Rezultati ranije odigranih utakmica ovog kola: Klek – Jedinstvo 0:3, Radnički – Ub 1:3 i Partizan – TENT 1:3.

Železničar je trenutno četvrti na tabeli sa 10 pobeda, iza Crvene zvezde koja ima pobedu više, ali i utakmicu više. Na vrhu su TENT i neporaženo Jedinstvo, a peti je Ub, sa utakmicom više i dve pobede manje od „dizelke“.

Prema najavljenom rasporedu lajkovački superligaš u subotu 3. februara od 19 časova dočekuje zrenjaninski Klek, u okviru 15. kola.

Related posts

Leave a Comment