DOPRINOS TURISTIČKE ORGANIZACIJE MANIFESTACIJI „ULICA OTVORENOG SRCA LAJKOVAC 2024.“

Deveti put zaredom, već tradicionalna manifestacija „Ulica otvorenog srca Lajkovac 2024.” biće održana na Badnji dan, u subotu 6. januara od 10 do 15 časova, na platou ispred Gradske kuće.

Organizator manifestacije je Kulturni centar „Hadži Ruvim“, a generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Lajkovac. 

Među redovnim učesnicima manifestacije iz reda lajkovačkih ustanova je neizostavno Turistička organizacija opštine Lajkovac, koja svojim učešćem daje poseban pečat ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

KC „Hadži Ruvim“ Lajkovac je najpre blagovremeno pozvao sve zainteresovane građane da se prijave za učešće na novogodišnjem mini sajmu rukotvorina i proizvoda, koji će biti održan u okviru programa manifestacije „Ulica otvorenog srca Lajkovac 2024“.

Najpre, učesnici maskenbala će moći da se prijave za takmičenje na dan održavanja manifestacije, 6. januara u periodu od 11 do 12 časova, upravo na štandu Turističke organizacije opštine Lajkovac, koji će biti postavljen na Gradskom trgu.

Takođe, u okviru manifestacije planirano je proglašenje pobednika i uručivanje nagrada pobednicima svih umetničkih konkursa Kulturnog centra, likovnog, literarnog, kao i nagrada za najlepšu masku.

“Turistička organizacija opštine Lajkovac i ove godine učestvuje na manifestaciji “Ulica otvorenog srca”, u organizaciji KC “Hadži Ruvim”, koja se već tradicionalno održava pod pokroviteljstvom  opštine Lajkovac. Propagandni materijal i brošure turističkih resursa opštine Lajkovac biće izloženi na štandu Turističke organizacije opštine Lajkovac, zajedno sa ostalim učesnicima manifestacije. Posetioci mogu očekivati i živi kontakt sa predstavnicima Turističke organizacije opštine Lajkovac, radi boljeg upoznavanja znamenitosti naše opštine kao i sa planovima i programima ustanove,” najavljuju u susret manifestaciji iz Turističke organizacije opštine Lajkovac.

Kako je Lajkovac tranzitno mesto, ova manifestacija pruža i širem okruženju šalje jednu lepu sliku varoši i njenog ukupnog potencijala, uključujući i turistički, naglašavaju iz Turističke organizacije.

U Lajkovcu je baš zaživela manifestacija “Ulica otvorenog srca” i sugrađani, posebno oni najmlađi je sa nestrpljenjem očekuju. Manifestacioni turizam inače sve više dobija na značaju i Turistička organizacija opštine Lajkovac ovakve prilike obilato koristi da predstavi turističku ponudu našeg kraja. 

Pored doprinosa Turističke organizacije ovoj manifestaciji, svoj doprinos daće i drugi,tako da će uz bogat i brižljivo osmišljen program posetioci manifestacije imati kompletan doživljaj. Glavni akcenat je svakako na programu Kulturnog centra i prikladnim sadržajima namenjenim najmađima.

Na štandovima ovog svojevrsnog prazničnog mini bazara prodavaće se novogodišnja i božićna dekoracija, liciderska srca, ručni i dekupaž radovi, med i pčelarski proizvodi i još puno toga zanimljivog i vrednog pažnje.

Posetioce i ovoga puta očekuje bogat i raznovrstan program, a manifestacija koja je već postala tradicionalna je svojevrstan novogodišnji i božićni poklon sugrađanima, posebno onim najmlađima.

Related posts

Leave a Comment