LOKALNI PROJEKAT „NEPROPISAN PREVOZ DECE“

Na području opštine Lajkovac iduće sedmice otpočinje realizacija značajnog i vrednog pažnje projekta pod nazivom „Nepropisan prevoz dece“. Projekat je lokalnog karaktera i biće realizovan u saradnji Policijske stanice Lajkovac i lokalne samouprave.   

Projekat pod nazivom “Nepropisan prevoz dece”, čiji je nosilac aktivnosti policijski službenik PS Lajkovac  Andrijana Vesković, odnosiće se zapravo na podizanje nivoa svesti kako kod roditelja tako i kod dece uzrasta do 12 godina, tačnije na podizanje nivoa bezbednosti. Sam projekat je zasnovan na posledicama  nepropisnog prevoza dece. Projekat nije “plagijat”, već originalni lokalni projekat koji ima za cilj da podigne svest o prevozu dece i uputi kako i na koji način da budu bezbedni.

Policijska stanica Lajkovac će tokom realizacije projekta, prvenstveno u saradnji sa ovdašnjim obrazovnim ustanovama, a i na sve druge raspoložive načine, realizovati niz aktivnosti vezanih za projekat. Tokom realizacije projekta, između ostalog, biće deljeni tematski flajeri i održane brojne prezentacije ciljnim grupama, odnosno roditeljima i deci.

MUP Srbije načelno i kontinuirano poklanja posebnu pažnju bezbednosti dece u saobraćaju, a lokalni projekat koji će biti realizovan u narednom periodu sadrži poruke sledeće sadržine: Zaštitimo našu decu! Budi dobar primer, pokaži odgovornost u saobraćaju! Bezbednost dece je prioritet, prevozite ih na zakonom propisan način! Deca se ugledaju na nas, edukujte ih od malih nogu!…

Related posts

Leave a Comment