ASFALTIRAN PUT ZA MIRKOVIĆE U DONJEM KRAJU JABUČJA

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, aktuelni radovi na asfaltiranju seoskih puteva na području opštine Lajkovac odvijaju se planiranom dinamikom, a novu deonicu asfalta u dužini od 300 metara danas je dobilo Jabučje. Asfaltiran je put za Mirkoviće u Donjem kraju.

Ovim je završeno asfaltiranje lokalnih puteva koji su deo paketa realizovanog u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i „Putevima Srbije“, kod kojih je opština Lajkovac konkurisala spremnim projektima, u okviru kojeg je asfaltirano sedam kilometara puteva ukupne vrednosti 80 miliona dinara.

Završne radove na asfaltiranju obišao je danas predsednik Privremenog organa opštine Lajkovac, sa saradnikom Predragom Mirkovićem.

Predsednik Privremenog organa opštine Lajkovac Andrija Živković sa saradnicima prisustvovao je danas prilikom obilaska easova na asfaltiranju puta za Mirkoviće rekao:

„Ono što smo imali kao dogovor sa Vladom Republike Srbije i sa Putevima Srbije, danas završavamo. Tih sedam kilometara puta, koliko je u poslednjih nekoliko meseci urađeno na teritoriji opštine Lajkovac,  završavamo danas ovde u Donjem kraju Jabučja. Asfaltira se put za Mirkoviće, u dužini od oko 300 metara. Ono što nama predstoji jeste, da već u narednoj godini nastavimo ovim tempom, kako sredstvima iz našeg budžeta, tako i uz pomoć Vlade Republike Srbije.”

Po rečima predsednika Živkovića, u Jabučju koje je najveće selo u lajkovačkoj opštini, koje kao takvo mora imati i najviše radova, u narednoj godini u planu je pored investicija na planu nove putne infrastrukture, prvenstveno da po završetku aktuelnih radova na kanalizacionoj mreži svi putevi u Jabučju budu vraćeni u prvobitno stanje (što je dogovor sa izvođačem radova), a pored toga u toku su i pregovori sa resornim ministarstvom da priključci na kanalizacionu mrežu budu besplatni – što je značajan benefit za meštane. Pored nastavka izgradnje vodovodne mreže u delovima sela u kojima nedostaje, na red dolazi i pitanje sportske hale, o čemu će se izjašnjavati odbornici u novom sazivu lokalnog parlamenta, a koje će biti rešavano u sa radnji sa RB “Kolubara”.

O tome, koliko je putna infrastruktura po seoskim sredinama možda i najbitnija za funkcionisanje meštana, koji tako imaju mnogo bolje uslove za kretanje, rad i međusobno druženje, svedoči i Vlada Mirković:

“Asfaltiranje ovog puta znači nam puno. Mnogo. Ulica je mnogo lepša, neuporedivo je bolje od onog što je bilo. Ostao sam ovde sa porodicom. Imam dvoje dece. Mnogo znači i meni i mojim komšijama. Ovakve stvari doprinose da mladi ostaju na selu. Mnogo znači podrška lokalne samouprave i ovo što je urađeno u našem kraju i našem selu.”

Kako saznajemo, u narednoj budžetskoj godini značajnu stavku predstavljaće upravo projektovanje, izgradnja i rekonstrukcija putne mreže na području opštine Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment