VAŽNA POBEDA ODBOJKAŠICA NA UBU

U 10. kolu Superlige Srbije večeras u Hali sportova Ub odbojkašice Železničara ostvarile su sjajnu pobedu u komšijskom derbiju. U teškoj i borbenoj utakmici pobedile su Ub sa 3:0, po setovima 25:21, 27:25 i 25:23.

Poveo je Železničar u prvom setu, u jednom trenutku imao deset poena prednosti i delovalo je da će ga lako osvojiti. Međutim, Ubljanke su napravile neverovatnu seriju od osam poena i vratile se u set. Tajmauti i saveti Branka Kovačevića urodili su plodom, Želja je ponovo konsolidovao igru i dobio prvi set sa 25:21.

U drugom periodu igre lajkovački tim je takođe stalno vodio,  osetnije se odvojio na 18:13, ali se domaći tim opet nije predavao i uspeo je da izjednači. U samoj završnici korektor Uba Anet Alfonso Benitez napravila je dve greške u napadu, koje su doprinele da „dizelka“ osvoji set na razliku.

Opet je Železničar prvi uspeo da napravi veću prednost i poveo je u trećem setu sa 10:6. Vratile su se domaće igračice brzo rezultatski u set i ušle u igru poen za poen. Imale su Lajkovčanke dva do tri poena prednosti kroz celu završnicu trećeg seta, bilo je malo neizvesnosti pred kraj, ali je Zelenović stavila tačku na utakmicu i donela svojoj ekipi maksimalnu pobedu.

Uz Zelenović odlična je bila i Terel, Žakić je dobro razigravala saigračice, veliki doprinos pobedi dale su Pakić, Milojević, Filipović i Tomić. Libero Železničara u izjavi za sajt Odbojkaškog saveza bila je zadovoljna igrom i rezultatom ekipe.

„Čestitala bih svojoj ekipi na maksimalnoj pobedi, borile smo se od prvog do zadnjeg poena. Utakmica je bila jako izazovna i teška, pred kraj seta prelamali smo u našu korist i imali smo egal do kraja utakmice. Sve nas je stigao umor, imale smo jako težak period poslednjih deset dana, ali drago mi je što smo uspele da se izborimo sa tim i da ostanemo koncentrisani, samim tim došao je i rezultat”, rekla je Pakić.

Najefikasnije u pobedničkoj ekipi bile su Zelenović sa 18 i Terel sa 15 poena. Milojević je osvojila 8, Filipović i Tomić po 7, a Žakić 4. U poraženoj ekipi Benitez je osvojila 18 poena.

Ovom pobedom Železničar je zadržao priključak sa vodećim ekipama i odlepio se dve pobede od Uba. Trenutno je na četvrtom mestu sa osam pobeda, koliko ima i Crvena zvezda na trećem, ali bod više. Jedinstvo je prvo sa maksimalnim učinkom, dok TENT pobedu manje.

Preostali rezultati 10. kola: Omladinac – Jedinstvo 1:3, Inđija – Crvena zvezda 1:3, TENT – Klek 3:0, Spartak – Srem 1:3 i Partizan Efbet – Radnički Blasters 3:0.

U sledećem kolu Železničar dočekuje Omladinac (Novi Banovci).

Related posts

Leave a Comment