ODRŽANA JESENJA PČELARSKA IZLOŽBA

U opganizaciji Društva pčelara Lajkovac, a pod pokroviteljstvom opštine Lajkovac, danas je na platou Gradske kuće održana jesenja pčelarska izložba, na kojoj su se uspešno predstavili lokalni pčelari.

U ime organizatora izložbe, predsednik Društva pčelara Lajkovac Predrag Kovačević je nakon završenog programa manifestacije sumirajući utiske rekao:

“Danas smo održali pčelarsku izlozbu lokalnog karaktera, koju smo nazvali “jesenja pčelarska izlozba”. Ovaj događaj prvenstveno je namenjen sticanju poverenja lokalnih potrošača meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Naravno, uvek koristimo priliku da uz to bude neko pčelarsko predavanje.

Danas je predavanje održao doktor veterinarske medicine Đorđe Marković iz Valjeva, na temu “tehnika pčelarenja sa osvrtom na pašne prilike i prateće pčelinje bolesti”.

Imali smo hladan, ali ipak lep dan. Novogodišnji ambijent ispred Gradske kuće je doprineo lepšem utisku.

Odziv pčelara je bio zadovoljavajući. Za sve članove Društva pčelara Lajkovac smo obezbedili po jednu pčelarsku bluzu. Podelu sadnica medonosnog bilja koje smo obećali odložili smo zbog kašnjenja isporuke od strane rasadnika, ali će to svakako bito sprovedeno.

Interesovanje za med i pčelinje proizvode je postojalo.

Taj direktan kontakt je jako važan u zadobijanju poverenja. Ovo su prilike gde pčelari predstavljaju svoj kompletan asoriman. Ovo kratkotrajno pojavljivanje i predstavljanje ima i dugotrajniji efekat na društvenim mrežama.

Rukovodstvo Opštine Lajkovac već duži niz godina pruža punu podršku pčelarima i udruženju pčelara, što nam daje mogućnost da organizujemo ovakva dešavanja. Zahvalio bih se na toj podršci predsedniku Andriji Zivkoviću, kancelariji za poljoprivredu i ostalim službenicima opštine.”

Related posts

Leave a Comment