ASFALTIRAN PUT ZA POPOVIĆE U STEPANJU

U opštini Lajkovac se intenzivno koristi suvo vreme kako bi bilo završeno asfaltiranje planiranih lokalnih puteva u više seoskih mesnih zajednica. Danas jeste veoma hladno, ali je sreća da su u Stepanju građevinci najveći deo posla na putu za Popoviće uradili juče, konstatovao je predsednik Privremenog organa opštine Lajkovac Andrija Živković prilikom obilaska završnih radova u ovom selu.

“U pitanju je veoma teška deonica i meštani ovog dela Stepanja su desetinu godina muku mučili, jer je veći deo puta brdski. Ukupna dužina deonice je 900 metara i danas je završavamo, što će meštanima mnogo značiti.

Nema još puno lokalnih puteva koje treba asfaltirati u Stepanju, uglavnom su to manje deonice i gledaćemo da ih uradimo u narednom periodu. Selu je potrebno da imaju mesnu kancelariju kao mesto okupljanja, zato ćemo u dogovoru sa Mesnom zajednicom i predstavnicima u lokalnom parlamentu videti da i to završimo. Neće to biti velikih dimenzija kao seoske kuće u Pepeljevcu i Vračeviću, koja je trenutno u izgradnji, ali neki manji objekat svakako će im puno značiti i biće prioritet. Predstoji nam asfaltiranje nekoliko deonica u Jabučju sledeće nedelje, ako nas vreme posluži, čime ćemo završiti radove na putnoj infrastrukturi u ovoj godini. Posebno mi je drago što smo ispunili obećanje za Stepanje jer poslednjih par godina ima sve više dece u selu. Inače, ova deonica povezuje dva kraja Stepanja i veoma je bitna za celo selo, povezuje i Popoviće sa centrom sela, tako da smo poboljšali uslove života u Stepanju”, rekao je Živković prilikom obilaska završnih radova na asfaltiranju puta za Popoviće u Stepanju.

Meštanin Dejan Popović se zahvalio predsedniku opštine što je prepoznao njihov problem i ispunio obećanje, zbog čega mu daju punu podršku u daljem radu.

“Deonica puta koja je danas prekrivena asfaltom jako je specifična, čak 80 posto je brdo. Zato smo godinama imali problem kada padnu letnje kiše, dolazilo je do odnošenja rizle i podloge sa puta što, je zahtevalo dodatno ravnanje i presipanje jer je bilo gotovo neprohodno. U ovom kraju ima petnaestak kuća kojima je asfalt bio preko potreban, a preostaje nam još 500 metara dela koji spaja drugi deo sela: Nešiće i Stefanoviće, tzv. Gujare, što je alternativa sela ili kružni put koji silazi u Slovac. Nadamo se da će narednih godina i taj deo biti spojen asfaltom, pa će naša deca nesmetano ići do škole”, rekao je Popović.

Meštani ovog dela Stepanja imaju njive i šume na drugoj strani, tako da će im asfalt puno značiti kako ne bi do imanja išli obilazno preko Slovca.

Related posts

Leave a Comment