ODBOJKAŠICE UBEDLJIVE PROTIV SPARTAKA (3:0)

Železničar je večeras u Sportskoj hali Lajkovac opravdao ulogu favorita i u devetom kolu Superlige Srbije savladao subotički Spartak sa 3:0, po setovima 25:11, 25:23 i 25:19. Utakmica je trajala 68 minuta, pred par stotina vernih ljubitelja odbojke.

Sastav Branka Kovačevića ušao je jako u meč i vrlo brzo stvorio ubedljivu prednost, uz odlično serviranje (istakla se Milojević odličnom serijom servisa sredinom seta) i dominaciju na mreži. Odbojkašice Spartaka bile su nemoćne u ovom delu utakmice i mnogo su grešile. Međutim, brzo su se oporavile i daleko bolje odigrale drugi set, koji je bio neizvestan do kraja. Gošće su vodile sve vreme, Železničar je povremeno sustizao, da bi napravio preokret u samoj završnici seta. Treći set ponovo je pripao našim devojkama, koje su u startu stvorile veliku razliku i onda lagano privele kraju set i utakmicu.

Najefikasnije u Železničaru bile su Zelenović sa 17, Tomić sa 14 i Terel sa 12 poena. Po 4 poena osvojile su Milojević i Filipović, Žakić 2 i Marković 1. Kod gošći istakla se Jaramazović sa 10 poena.

Ostali rezultati odigranih utakmica devetog kola: Jedinstvo – Ub 3:1, Crvena zvezda – Radnički Blasters 3:0, Klek – Inđija 0:3 i Srem – TENT 1:3. Omladinac i Partizan Efbet igraju u nedelju od 18 časova.

Jedinstvo je lider, i dalje bez poraza, dok ih TENT prati sa pobedom manje. Trećeplasirana Crvena zvezda i četvrti Železničar imaju po sedam pobeda, dok je Ub posle poraza od Jedinstva ostao na šest.

U sledećem kolu igra se veliki komšijski derbi između Uba i Železničara, kojem je domaćin Ub. Vrlo važna utakmica za tim iz Lajkovca, koji bi pobedom održao priključak sa vodećim ekipama i napravio značajniju razliku u odnosu na superligaša iz susedstva. Očekuje nas uzbudljiv derbi, a verujemo da će odbojkašice imati veliku podršku navijača iz Lajkovca.

Related posts

Leave a Comment