LISTA KOALICIJE „LAJKOVAC PROTIV NASILJA“ ČETVRTA PREDATA ZA LOKALNE IZBORE

*IZBORI 2023*

Četvrtu listu u Lajkovcu za predstojeće lokalne izbore zakazane za 17. decembar,  predala je danas Opštinskoj izbornoj komisiji koalicija “Lajkovac protiv nasilja”.

Nosilac liste je Aleksandar Šestović.

Pod rednim brojem 4. na listi je 35  kandidata za odbornike u Skupštini opštine Lajkovac, koju i čini 35 odbornika.

Aleksandar Šestović, prvi na listi koalicije “Lajkovac protiv nasilja” je nakon predaje liste rekao:

“Koalicija Lajkovac protiv nasilja je koalicja slobodnomislećih građana opštine Lajkovac.

Listu su svojom ličnom voljom i bez pritisaka i obaveza takođe podržali slobodnomisleći građani opstine. Na listi ima 35 kandidata za odbornike, od kojih je jedan deo nestranačkih ličnosti, svi kandidati su na listi kako bi sprečili nasilje koje sprovodi vladajuća stranka sa koalicionim partnerima. Kada kažemo nasilje, mislimo na sve što ista sprovodi nad građanima. Nasilje je kada danima nemate vode, živite u smeću zbog nesposobnosti ili nemara nadležnih u komunalnom preduzeću, dovoze vam vodu sa bušotina Rio Tinta u Fabriku za preradu otpadnih voda. Nasilje je i kada zaposlene građane terate na mitinge vladajuće stranke zarad ispunjavanja nekakvih zadatih brojeva i dugova koje oni imaju prema nekome, a pri tome im prete otkazima, neprodužavanjem ugovora u Kolubari, Pro Tentu ili ustanovama ćiji je osnivač opština, a ne Srpska napredna stranka. Koalicija Lajkovac protiv nasilja poziva sve građane da izađu na izbore 17.12.2023. godine i prekinu nasilje koje sprovodi vladajuća većina nad građanima opštine.”

Opštinska izborna komisija će već sutra pregledati predatu listu koalicije “Lajkovac protiv nasilja”, nakon čega će uslediti donošenje Rešenja i potvrđivanje liste.

Related posts

Leave a Comment