ZAPAŽENO UČEŠĆE BALETSKOG STUDIJA “IN” NA DEČIJEM BALETSKOM FESTIVALU U BEOGRADU

Na 6. Dečijem baletskom festivalu koji je danas održan u Dečijem kulturnom centru u Beogradu, lajkovačke balerine imale su izuzetno zapaženo učešće.

Festival nije takmičarskog karaktera, ali je bio stručni žiri festivala koji dodelio specijalne nagrade, a Baletski studio “IN” Lajkovac sa koreografom Natašom Ninković dobio je Nagradu za izuzetan koreografski rad u kategoriji savremena igra/školski uzrast.

Pored toga, Baletskom studiju “IN” dodeljene su i zahvalnica i plaketa za učešće na festivalu.

Uspešno se na festivalu predstavilo šest grupa nalerina iz Lajkovca: zrast od 3-5 godina sa koreografijom “Ptičice”; prvi razred – “Led”; Ill i lV razred – “Vortex”; V i Vl razred – “Voila”; Juniori – “Time” i grupa  Seniori –  sa koreografijom “Kaleidoscope”, a među solistima nastupila je Anđela Brdarić.

Dečiji baletski festival u Beogradu održava se sa ciljem da se kroz prezentaciju baletskih škola i studija, susrete baletskih umetnika, pedagoga i učenika i organizovane stručne radionice, debate i ture usmeri pažnja na baletsku umetnost dece i njihovo umetničko stvaralaštvo.

Ove godine, uz podršku dve najznačajnije institucije u zemlji koje su prepoznale vrednost ovog projekta: Narodno pozorište u Beogradu i Dečiji kulturni centar Beograda, u okviru 6. Dečijeg Baletskog Festivala organizovane su i brojne prateće aktivnosti festivala.

“Radujem se što smo bili deo današnje magije i što smo imali priliku da saznamo i nešto novo o baletu, upoznamo velike baletske umetnike, osvojimo specijalnu nagradu i upoznamo nove baletske prijatelje. Prvenstveno sam zadovoljna sjajnim nastupima naših ballerina”, rekla je zadovoljno koreograf i rukovodilac Baletskog studija “IN” Lajkovac, čije balerine su uvek zapažene sa svojim efektnim nastupima na svim festivalima u okruženju.  

Related posts

Leave a Comment