PILOT PROJEKAT “SVAKO DETE IMA PRAVO DA ODRASTA ZDRAVO!”

Lajkovačka Srednja škola “17. septembar” bila je deo drugog po redu Javnog roditeljskog sastanka pod nazivom “ZNAČAJ SPORTSKIH LEKARSKIH PREGLEDA, BAVLJENJA SPORTOM I UNAPREĐIVANJE ČASOVA FIZIČKOG I ZDRAVSTVENOG VASPITANJA”, održanog na iskraju prošle sedmice u Domu kulture Ub.

Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo sporta potpisali su Memorandum o saradnji u cilju realizacije Pilot projekta “Svako dete ima pravo da odrasta zdravo!”, koji je otpočeo od ove školske godine.

-Opšti cilj projekta je da doprinese stvaranju jačeg razvojnog sistema fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i sporta u Republici Srbiji, da obezbedi razvijanje i negovanje navika koje doprinose kvalitetnom odrastanju, kao i razvijanje psihofizičkih sposobnosti i negovanje zdravih stilova života, prvenstveno kod učenika osnovnih i srednjih škola, kao i razvijanje i praktikovanje zdravih životnih stilova, svesti o važnosti sopstvenog zdravlja potrebe negovanja i razvoja fizičkih sposobnosti, naglasili su inicijatori i realizatori ovog važnog projekta.

Kroz izlaganja stručnjaka na raznovrsne teme i iz različitih uloga na javnom roditeljskom sastanku bilo je reči o organizaciji predmeta Fizičko i zdravstveno vaspitanje i školskog sporta u ustanovama obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji, o sportskim lekarskim pregledima i zdravstvenim aspektima i mogućnostima bavljenja sportom, kao i o narednim aktivnostima koje su predviđene strateškim dokumentima.

Related posts

Leave a Comment