KOMEMORACIJA VLADI LALU GRUJIČIĆU U UTORAK U 10 ČASOVA NA STADIONU FK ŽELEZNIČAR

Legenda lajkovačkog FK Železničar Vlada Lale Grujičić (1956 – 2023) preminuo je danas nakon višemesečne bolesti.

Komemorativni skup povodom smrti čuvenog centarfora lajkovačkog FK Železničar i lazarevačke Kolubare je u utorak 31. oktobra od 10 časova na stadionu FK Železničar.

Sahrana je u utorak u 12:30 časova na Novom groblju u Lajkovcu.

„U moje vreme, Železničar je za Lajkovac bio sve.“ (Vlada Grujičić – Lale)

Vlada Lale Grujičić jedan je od najboljih strelaca svih vremena Železničara i Kolubare.

Rođen je 23 decembra 1956. godine u Železničkoj bolnici Beograd. Kao osnovac počeo je da se interesuje za sport a posebno ga je privlačio fudbal, pa tako kao šesnaestogodišnjak počinje u podmladku Želje, da bi već naredne godine, sa nepunih 17 godina prešao u prvi tim doprinevši svojim golovima u sezoni 1975/76 ulasku Želje u viši rang, a ujedno dobija i poziv da zaigra za najbolju selekciju lige, međutim Lale veoma brzo svojim igrama prevazilazi trenutni nivo takmičenja.

U FK Kolubara iz Lazarevca prelazi 1978 godine, mada je bilo ponuda i iz drugih klubova, ali je blizina Lajkovcu bila presudna.

Sjajan centarfor, nenadmašan u igri glavom. Igrao u Kolubari do 1984 godine. Godinama izbegavao pozive prvoligaša,a najbliži bio prelasku u Hajduk iz Splita, ali je ipak ostao veran FK Kolubari do poznih igračkih godina kada se 1985. vratio u rodni Lajkovac i nastupao za matični FK Železničar, koji već sledeće sezone ulazi u viši rang, ubrzo u prvu Srpsku ligu,

Taj period, ljubitelji fudbala u Lajkovcu pamte kao preporod „plave dizelke“, kada se na domaćem „igralištu“ tražila karta više, a na strani posebno kada su se utakmice igrale u Beogradu, Željinih navijača bivalo je više nego domaćih.

Vlada Grujičić, svoju igračku karijeru završava 1994 godine u Želji, u klubu u kojem je i počeo, da bi se tri godine kasnije odlučio, da kao pomoćni trener Iliji Gajiću, stane na čelo „Dizelke“, krećući punom parom ka novom uspehu.

Vlada Grujičić – Lale je sinonim za uspeh i lajkovački brend, jer kada nekoga iz sveta fudbala pitate za Lajkovac, sigurno će pomenuti  Lala, koji je svojim igrama i golovima, postavio sebe u vrh srpskog fudbala, koračajući stazama uspeha lagano i skromno, povrede i sticaj okolnosti su doprineli da ne dotakne i sam vrh, ali i ovako je ostvarena jedna veoma uspešna i blistava karijera, u kojoj nije zaboravio Lajkovac i plavi dres u kojem je fudbalsku priču započeo i posle dvadeset i jedne godine igranja završio, podarivši mu svojim golovima, najlepše i najvetlije trenutke svoje istorije.

Foto i izvor; Lajkovac.net, Pavle Matić Foto Paja

Related posts

Leave a Comment