ASFALTIRANA ULICA PETRA BOJOVIĆA, DO KRAJA GODINE I JOŠ NEKOLIKO LOKALNIH PUTEVA

Asfaltirana je ulica Petra Bojovića, koja vodi ka Jolića vodenici. Značajna je za meštane koji žive u ovom delu, ali i za sve posetioce izletišta na Kolubari. Obilazeći radove predsednik opštine Andrija Živković nije krio zadovoljstvo novom asfaltiranom deonicom u opštini Lajkovac:

„Svaki ostvareni cilj i rezultat predstavlja značajan dan, bez obzira da li je u pitanju ulica, put ili nešto drugo od komunalne infrastrukture, jer doprinosi boljem životu lokalne zajednice. Opština ima jako dobru saradnju sa Vladom Srbije i resornim ministarstvima, što je veoma važno za funkcionisanje jedne lokalne samouprave. Jedan od tih pokazatelja je i ova ulica koja asfaltiramo u dužini od 900 metara, a obuhvata naselje i pristupni put ka izletištu na reci Kolubari. Znamo da tu, osim Lajkovčana, dolaze i komšije iz okolnih gradova, tako da će sada imati moderan put ka Kolubari, a sugrađani ka svojim kućama.

Pre nekoliko meseci smo na konkursu Ministarstva privrede obezbedili 50 posto sredstava, ostalih 50 odsto mi smo uložili. Ukupna vrednost radova je oko 15 miliona dinara. Ovo je putokaz kako Opština Lajkovac treba da funkcioniše u narednom periodu, mada smo mi to radili i prethodnih godina. Svaki kilometar asfalta doprinosi boljim uslovima života, tako da su meštani koji žive u tim krajevim vrlo zadovoljni poboljšanjem infrastrukture.

U kontekstu odlične saradnje sa Vladom Srbije, resornim ministarstvima i javnim preduzećima, predsednik opštine je najavio da će za 10-15 dana početi asfaltiranje još nekoliko deonica, pre svega u saradnji sa JP „Putevi Srbije“:

„Očekujem da od polovine narednog meseca, možda i pre, krene asfaltiranje nekoliko lokalnih puteva: za Nedeljkoviće u Nepričavi, za Spasiće u Vračeviću, za Petroviće u Bajevcu, za Bajiće u Donjem Lajkovcu, za Radovančeviće i Mirkoviće u Jabučju. Imamo velike planove i za narednu godinu, prioritet nam je poboljšanje putne infrastrukture, to je ono što i meštani traže. Lajkovac je u boljem položaju nego mnoge susedne opštine, mnogo je puteva urađeno i sigurno je da po kilometrima lokalne putne mreže Lajkovac, pored Uba, prednjači u okrugu.“

Živković kaže da će opština Lajkovac tako i nastaviti i da već postoje planove šta će uraditi u narednim godinama. Još jednom je istakao je da spona lokalne samouprave sa Vladom Srbije, resornim ministarstvima i javnim preduzećima izuzetno bitna za bolji život svih građana opštine Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment