DAN ZDRAVE HRANE ŠKOLA U JABUČJU OBELEŽILA U DUHU HUMANITARNE AKCIJE

          Četvrti put zaredom Osnovna škola “Dimitrije Tucović” u Jabučju obeležila je Dan zdrave hrane, a ovoga puta je to ujedno bio i za nastavak humanitarne akcije prikupljanja sredstava za lečenje Miloša Markovića iz Strmova.

 

          “Izložba zdrave hrane u našoj školi priređena je u međusmeni, u centralnom holu.

Obeležavanje Dana zdrave hrane u OŠ „Dimitrije Tucović“ započelo je pre četiri godine, na predlog direktora škole Gorana Milinčića. Uz pratnju svojih učitelja i odeljenjskih starešina, na današnjoj izložbi učestvovali su svi učenici od prvog do osmog razreda, kao i đaci iz Izdvojenog odeljenja Donje Jabučje.

Na štandovima su bile izložene kreativne dekoracije od voća i povrća, slatke i slane pogačice, kolači, tegle meda, ajvara, paprike. Ipak, to nije sve.

Današnji dan smo iskoristili i za nastavak humanitarne akcije za našeg sugrađanina Miloša Markovića kojem je potrebno lečenje. Podsećamo da je u našoj školi humanitarna akcija „Za Miloša“ počela u okviru Dečje nedelje, a završava se današnjom manifestacijom. Zbog toga se na štandovima mogla naći i druga roba: pinjate, dekorativne teglice, nakit, papirni ježići i druge sitnice.

Novac od današnje prodaje biće uplaćen na račun Miloša Markovića, sa željom da mu pomogne u izlečenju.

Posebnu zahvalnost škola upućuje našim učenicima i njihovim roditeljima koji su u najvećoj meri doprineli da se današnja manifestacija sprovede u punom sjaju i da se prikupi novac u humanitarnoj akciji”, rečeno je u ime organizatora.

        Prema Kalendaru javnog zdravlja Dan zdrave hrane se obeležava 16. oktobra i jedan je od najznačajnijih datuma u pomenutom kalendaru. Cilj je da se ljudima skrene pažnja na značaj zdrave i raznovrsne ishrane kako bi se izbegli neželjeni problemi sa gojaznošću, ali i neuhranjenošću.

Related posts

Leave a Comment