MAŠA MILIJANOVIĆ LAUREAT KATEGORIJE NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU

Na 6. Međunarodnom takmičenju  “Zlatne stepenice”, nastupom na koncertnom podijumu Valjevske gimnazije Maša Milijanović učenica OMŠ “Živorad Grbić” IO Lajkovac, koja je prvi razred u klasi violočelista Nađe Radenković, osvojila je prvu nagradu sa 99 bodova i pobednica  je svoje kategorije.

Maša, inače učenica trećeg razreda OŠ “Mile Dubljević” Lajkovac, nedavno je sa maksimalnih 100 bodova bila pobednik takmičenja iz solfeđa i teorije muzike.

Profesorka Nađa Radenković je prezadovoljna rezultatom koji je njena učenica Maša Milijanović u izuzetno jakoj konkurenciji ostvarila na prestižnom međunarodnom takmičenju u Valjevu.  

Valjevska MŠ „Živorad Grbić“ bila je po šesti put organizator međunarodnog takmičenja gudača „Zlatne stepenice“, pokrenutog 2016. godine sa ciljem promocije kvaliteta mladih gudača i njihovih pedagoga, na prostoru bivše SFRJ, a inspirisanog radom i ličnošću prof. Živorada Grbića i jednog od najvećih violinskih pedagoga našeg vremena, prof. Dejana Mihailovića.

Takmičenje je okupilo mlade soliste na violini, violi i violončelu, ukupno njih 106, uzrasta od sedam do 23 godine starosti sa prostora Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije i Srbije, ali i 6 kamernih ansambala osnovnih i srednjih muzičkih škola i muzičkih akademija.

Žiri takmičenja i ove godine činili su istaknuti profesori muzičkih akademija Beograda, Novog Sada, Cetinja, Ljubljane i Banja Luke i renomirani pedagozi srednjih muzičkih škola iz Beograda i Novog Sada.

Related posts

Leave a Comment