OLOVKE ČLANOVA “RAZIGRANOG PERA” ODJEKNULE U REGIONU  

Članovi literarne sekcije lajkovačkih osnovaca “Razigrano pero” postigli su sjajan uspeh u Barajevu, na Međunarodnom konkursu “Olovko, ne ćuti”.  Osvojili su prvo mesto u kategoriji pisaca za decu, jednu drugu nagradu u kategoriji dečjih radova, i četiri pohvale. Od devet pohvala u čitavom regionu, lajkovački osnovci osvojili su četiri. Svi radovi pristigli na konkusr bili su šifrovani, a strućni žiri je imao pune ruke posla da u žestokoj konkurenciji velikog broja prispelih radova odabere najbolje.

Završna svečanost dodela plaketa i Zbornika sa nagrađenim pohvaljenim pesmama Međunarodnog festivala „Olovko, ne ćuti“ održana je sinoć u Domu kulture u Barajevu.

Od 105 autora čiji su radovi pristigli na festival, poznati književnici LJubomir Ćorilić i Nedeljko Popadić u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda nagradili su  radove tri učenika, jedna od njih je Milica Lazić, učenica 6/2 razreda, član literarne sekcije Razigrano pero“ lajkovačke OŠ “Mile Dubljević”.

Milica je osvojila 2. nagradu za pesmu „Da se ja pitam“. 

Pohvaljeni su radovi devet učenika iz Srbije i regiona, među njima su radovi četiri učenika OŠ „Mile Dubljević“, koji su članovi literarne sekcije „Razigrano pero“: „Proleće rukom maše“ ‒ Viktor Ranković, „Domovina“ ‒ Kalina Tomašević, „Pamti se i danas“ ‒ Marijana Tomašević, „ Moja škola“ ‒ Milica Macura.

DEČJA POEZIJA 2023. – NAGRAĐENI:

PRVA NAGRADA

PESMA -„ZAMISLITE, DECO!“ Dunja Košuljandić – Šid

DRUGA NAGRADA

PESMA „ DA SE JA PITAM“ Milica Lazić – Lajkovac

TREĆA NAGRADA

PESMA „ SRBIJA JE LJUBAV“ Jovana Glidžić – Niš

DEČJA POEZIJA 2023. – POHVALE:

PESMA „PROLEĆE RUKOM MAŠE“ – Viktor Ranković – Lajkovac

PESMA „OD SLOVA DO STIHOVA“ – Dunja Košuljandić – Šid

PESMA „ KAD PORASTEM“ – Martina Vujisić – Podgorica

PESMA „UBERI MI ZVIJEZDU“ – Petra Vujisić – Podgorica

PESMA „KOSOVSKA MISAO U PAMĆENJU SRPSKOG NARODA“ – Srna Jović – Niš

PESMA „ BIO JEDNOM JEDAN SLON“- Sergej Jović – Niš

PESMA „DOMOVINA“ Kalina Tomašević – Lajkovac

Related posts

Leave a Comment