POSETA PREDSEDNIKA PSS BORISA DROBCA

Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac, posetio je ovog vikenda Lajkovac i lajkovački bazen. Domaćini su mu bili predsednik Plivačko vaterpolo udruženja „Železničar“ Lajkovac Slobodan Bajić, prvi trener plivanja Aleksandar Spasić i potpresednik opštine Lajkovac Obrad Milutinović.

Neposredan povod bila je poseta članovima Plivačko vaterpolo udruženja “Železničar” iz Lajkovca, koji su od septembra krenuli sa radom i postupkom učlanjenja u Plivački savez Srbije.

Predsednik PSS Boris Drobac pohvalio je uslove u kojima rade plivači, pohvalio je čistoću vodе, održavanjе objеkata, udobnost i sigurnost za posеtiocе, kvalitеt instruktora, kao i mogućnosti koje nudi Zatvoreni bazen u Lajkovcu  i otvorenost za saradnju PSS-a i Železničara. uz podršku Opštine Lajkovac.

Kako je predsednik PSS-a izjavio, postoje svi uslovi za održavanje državnih prvenstava za mlađe kategorije, gde bi PVU Železničar imao prvi ispit u  organizaciji i afirmaciji vodenih sportova a Bazen u Lajkovcu zasijao u punom sjaju. Lajkovac bi se našao na mapi mesta koja nude kompletne sportske aktivnosti za svoje sugrađane i ostale ljubitelje sporta.

Predložena je i saradnja sa jednim od najuspešnijih klubava u Srbiji, Plivačkim klubom „11. april“ iz Novog Beograda, usavršavanjem trenera, organizacijom kampova, druženjem dece oba kluba i razmene iskustava u organizovanju i radu.

Related posts

Leave a Comment